Netværksmøde: Fremtidens bæredygtige landskaber

Realdania har med initiativet Collective Impact skabt partnerskabet: Fremtidens bæredygtige landskaber, som de senere år har afsøgt metoder til multifunktionel jordfordeling i konkrete pilotprojekter som et svar på, hvordan fremtidens bæredygtige landskaber kan omlægges i nye arealpuslespil på tværs af de mange interesser, som presser det åbne land i dag. Mød sekretariatsleder Helga Grønnegaard, der præsenterer partnerskabets dugfriske anbefalinger.

Nordfjends, Skive Kommune. Fotograf: Claus Bjørn Larsen

Tidspunkt:

24.11.2022 kl. 14.00-15.30

Sted:

Microsoft Teams

Arrangeret af:

Planfagligt netværk

Arealanvendelse er et vigtigt hovedspor i den grønne omstilling på tværs af sektorer. Parterne i collective-impact-gruppen Fremtidens Bæredygtige Landskaber har de seneste otte år arbejdet sammen om, hvilke initiativer, der skal til for at vi kan tilgodese alle de mange formål. Landbrug, grøn energi, skovrejsning, klimatilpasning, renere vandmiljø, beskyttelse af grundvand, øget biodiversitet, mere natur, turisme, friluftsliv og nye boformer.

Der er et stort pres på arealerne, og vi kan kun lykkes med at indfri målene, hvis vi arbejder strategisk på det nationale plan og med multifunktionelle løsninger på det lokale plan. Et vigtigt redskab i at sikre en kobling mellem top-down og bottom-up er en helt nødvendig strategisk planlægning på det kommunale niveau, der peger op til det statslige niveau og er rammesættende for det lokale niveau.

Onsdag den 23. november lanceres anbefalingerne til planlægningen af fremtidens bæredygtige landskaber og vi får dermed mulighed for at få en dialog med sekretariatsleder Helga Grønnegaard om, hvilken rolle kommunernes planlægning spiller i omstillingen.

Vi lægger ud med oplæg, og derefter er der god tid til spørgsmål og diskussion.

Planfagligt netværk

Mødet er forbeholdt medlemmer af Arkitektforeningens planfaglige netværk. Alle arkitekter MAA samt medlemmer af FORUM for arkitektur kan være med.

 

 

Arkitektforeningen åbner for nye fagligheder

Bliv en del af FORUM for Arkitektur

“FORUM for Arkitektur” er Arkitektforeningens nye tværfaglige netværk for fagfolk, der deler passionen for arkitekturen. Første møde finder sted 1. december i Valencia i København under overskriften “Når mennesket ikke er i centrum”

Læs mere
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +