Open Source: Når LCA bliver et fælles ansvar

Tilmeldingen for det fysiske arrangement er lukket, men du kan streame arrangementet længere nede på denne side. Fra januar 2023 bliver LCA – livscyklusanalyser et krav til alle nybyggerier over 1000 m2. Men hvordan bliver arkitektbranchen klar – ikke mindst små – og mellemstore tegnestuer? Hvordan kan vi dele viden og redskaber, så vi ikke alle sammen skal bruge tid på at opfinde den dybe tallerken. Få indblik i forskellige LCA-redskaber og deltag i debatten om muligheder og barrierer ved at dele ’open source’.

Mød bl.a. Harpa Birgisdottir, BUILD, Jan S. Kauschen, Vandkunsten og Mikkel Mikkelsen Printz, Arkitema.

Tidspunkt:

21.09.2022 kl. 14.30 - 17.00

Arrangeret af:

Arkitektforeningen og Danske Arkitektvirksomheder

Sted:

Åbenrå 34, 1124 København K samt LIVE-streaming

Du kan se streamingen her kl. 14.30

Vil du vide mere? Kontakt:

Lena McNair

Medlemschef

+45 30 85 90 05

lm@arkitektforeningen.dk

Som arkitekter har vi mulighed for at gå foran og bidrage væsentligt til udviklingen af et mere bæredygtigt samfund, og mange har indset, at der er brug for at vi løfter opgaven sammen. For at sætte fart på udviklingen og undgå, at vi alle bruger tid på at udvikle hver vores niche-tilgang, er der behov for at dele viden og erfaringer med hinanden, så vi kan skabe en mærkbar forandring.

Men hvordan deler man viden som fagfæller og konkurrenter, når man samtidig skal leve af at differentiere sig fra de andre? Hvor ligger mulighederne, og hvad er barriererne for videndeling? Og hvor går grænsen, for hvad man kan dele med andre – eller stille gratis til rådighed? Og hvad kan de åbne redskaber bruges til af andre?

Det spøger vi oplægsholdere, debattører og deltagere om på dette første arrangement om videndeling og samarbejde i arkitektfaget. Desuden kigger vi på, hvad vi kan lære af andre brancher, som er kendt for at skabe hurtig innovation, som f.eks. softwareindustrien?

Mød en række af landets førende specialister inden for LCA og udviklingen af open source-redskaber, bliv klogere på redskaberne og giv dit input til, hvordan vi kan blive endnu bedre til at dele viden, redskaber og samskabe med vores egne og andre brancher.

Du kan også deltage online.

Foreløbigt program:

  • Velkommen v/ Arkitektforeningen
  • LCA – et område under hurtig udvikling v/ Harpa Birgisdottir, ph.d. og forskningsleder ved Byggeri, By og Miljø, BUILD på Aalborg Universitet.
  • Hvad får en tegnestue til at lægge et LCA-redskab ud til fri afbenyttelse for konkurrenter? Og hvor meget kan man som bruger få ud af det? v/ Jan Schipull Kauschen, arkitekt MAA og partner i Vandkunsten.
  • Pause
  • Den samskabende udviklingsproces v/ Mikkel Mikkelsen Printz, arkitekt MAA og Chefspecialist Digital design & innovation i Arkitema
  • Hvad kan vi lære af IT-branchen? v/Rasmus Luckow-Nielsen, adm. direktør og partner i det digitale bureau Reload A/S
  • Debat og spørgsmål fra salen med oplægsholderne samt Kasper Guldager, Arkitekt MAA og stifter og partner af Home.Earth.
  • Forfriskninger og netværk
Vil du vide mere? Kontakt:

Lena McNair

Medlemschef

+45 30 85 90 05

lm@arkitektforeningen.dk

Streaming

Hvis du tilmelder dig streamingen, vil du modtage et link hvorfra du kan tilgå streamingen.

Moderator: Kasper Guldager

Det er både muligt at deltage fysisk og via LIVE-streaming. Tilmelding sker på knappen øverst til venstre.

Nyt kursus om LCA i november, hvor du grundlæggende viden om elementerne i metoden, som bruges til at vurdere en bygnings samlede miljøaftryk og ressourceforbrug i hele dens levetid.

Kom på kursus i LCA

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +