Photo of the Year 2020

Deadline for deltagelse i den internationale studenterfotokonkurrence Photo of the Year. Årets tema er Social Distancing/Proximity

Tidspunkt:

13.05.2020-01.09.2020

Arrangeret af:

Arkitektskolen Aarhus

Arkitektskolen Aarhus annoncerer anden udgave af den internationale konkurrence Photo of the Year. Konkurrencen udføres i samarbejde med Dreyers Foundation og Dinesen. Arkitektstuderende fra hele verden inviteres til at deltage i den internationale konkurrence, som er en fejring af arkitekturfotografiet.

Arkitekturfotografiet er en særlig disciplin og er ligesom tegning tæt forbundet med udviklingen af arkitektur. Arkitekturfotografiets potentiale – også som kunstnerisk udvikling – er med til at udfordre måden vi ser og arbejder med arkitektur på og er i en billedstormende verden mere aktuelt end nogensinde.

Social Distancing/Proximity

Dette års tema er Social Distancing/Proximity (at holde fysisk afstand/nærhed). Bedømmelseskomiteen efterlyser fotografier, som beskriver det uvante fænomen Social Distancing eller fotografier, som viser alternativer og håb for Social Proximity og frembringelsen af fælles rum.

“Jeg er meget glad for, at der endnu engang er skabt mulighed for at afholde en fotokonkurrence for arkitektstuderende. Fotografiet er lige som tegningen vigtig for arkitekter både som skitserende værktøj og til at beskrive og fastholde situationer, som betyder noget for en selv eller andre – og danne grundlaget for det, vi bygger og har bygget. Fotografiet er for mig en erindringsfanger – det fastholder glimt af verden, og indeholder meget mere end det, man ser. For fotografen selv indeholder det enkelte fotografi en hel strøm af erindringer om, hvad der gik forud, og hvad der kom efter dette øjeblik, som fotografiet indeholder eller beskriver,” siger rektor for Arkitektskolen Aarhus og medlem af bedømmelseskomiteen Torben Nielsen.

Årets tema er inspireret af den verdensomspændende coronakrise, som med en sommerfugls vingeslag har samlet – og adskilt – hele verden i frygt, isolation og død. En virus har efterladt offentlige rum, stationer, stadioner, skoler og gader tomme og har på dramatisk vis påvirket, hvordan vi lever, arbejder og dør. Spørgsmålet er, hvordan vi generobrer de fælles byrum, og hvordan vi genopfinder det sociale liv i pandemien? Vil det at midlertidige påbud om fysisk afstand påvirke fremtidens arkitektur? Kan vi gå fra at udvikle arkitektur, der opfordrer til fysisk nærhed til arkitektur, der obstruerer menneskelige relationer? Hvilken rolle spiller arkitekturen i denne udfordrende situation?

 

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +