Revisions and Postscripts

Udstillingsåbning: oplev Asmund Havsteen-Mikkelsen og Michalis Zacharias dystopisk-poetiske tilgang til tidens udfordring gennem arkitekturhistoriens optik. Udstillingen kan ses hos Prospekt frem til 22.10.2023.

Tidspunkt:

Udstillingsåbning 21.09 kl. 17.00 - 20.00

Sted:

Prospekt, Eriksgade 15, 1708 København V

Modernismen i skyggen af klimakrisen. Prospekt viser Asmund Havsteen-Mikkelsen og Michalis Zacharias dystopisk-poetiske tilgang til tidens udfordring gennem arkitekturhistoriens optik.

Med 15 arkitektoner og 30 fotografier rykker billedkunstner Asmund Havsteen-Mikkelsen ind i Prospekt, og i et samarbejde med den græske billedkunstner Michalis Zacharias vises en simulation af Havsteen-Mikkelsens værk Flooded Modernity fra 2018. Denne del vises også simultant i Athen.

Havsteen-Mikkelsen og Zacharias fælles omdrejningspunkt har været optagetheden af modernismens utopier og frustrationen over utopiens fravær i dag. Vi lever stadig i et rum defineret af moderniteten (med alle dens ikke-intenderede konsekvenser, såsom global opvarmning, biodiversitetskrise, social ulighed, enorme ressourceforbrug etc.), men uden den fantasifulde gejst og energi, der prægede den tidlige modernisme.

Målet med udstillingen er at sætte fokus på utopiens status i dag. Hvordan kommer vi videre med at skabe nye? Hvordan kunne en utopi se ud, der ikke blot involverer kunst og arkitektur, men også inddrager den ikke-mennskelige natur?

Udstillingens titel REVISIONS AND POSTSCRIPTS henviser til denne bevægelse – værkerne er både revisioner, hvor vi prøver at se igen med nye øjne, og efterskrifter til en allerede færdig tekst. De medier, hvorigennem værkerne opstår, peger på denne nye status: de baserer sig på nutidens digitale informations- og computerteknologi, samtidig med at de anvender helt almindelige materialer. Et spændingsfelt imellem forskellige medier, der peger på hvordan fremtidens utopier vil både være konkret sanselige og digitalt immaterielle.

Udstillingen er støttet af Københavns Kommune, Rådet for Visuel Kunst samt Dreyers Fond.

Om Prospekt

Prospekt har eksisteret siden sommeren 2022 og har med tiden dannet ramme omkring en række eksperimentelle, arkitekturbaserede udstillinger, der bevæger sig i krydsfeltet mellem rumlig udforskning og arkitekturfotografiet.

Bag stedet står Arkitekt MAA og fotograf Mogens Ulderup, der står for den daglige drift af stedet.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +