SAS Royal Hotel – en kærlighedshistorie

DACs gratis udstilling viser Arne Jacobsens tanker om hotellets totaldesign, den radikale arkitektur og de smukke designelementer. Frem til 24. oktober 2021.

Tidspunkt:

21.04-24.10.2021

Arrangeret af:

Dansk Arkitektur Center

Sted:

DAC Passage, BLOX, Bryghuspladsen, København K

Verdens første designhotel kunne fejre sit 60-års jubilæum i 2020. SAS Royal Hotellet – nu Radisson Collection Royal Hotel – er en af Arne Jacobsens mest ikoniske bygninger.

Hotellet blev en af Danmarks første skyskrabere og er et lysende eksempel på, hvordan Jacobsen mestrede alle led i den arkitektoniske proces, fra de største linjer til de mindste detaljer.

Hotellet blev ved åbningen betragtet som det mest moderne hotel i Norden, men ikke alle var lige imponerede over Jacobsens mesterværk. Hvorfor var SAS Royal Hotel så udskældt på sin tid? Og hvordan var det samtidig en kærlighedserklæring til København?

DAC zoomer ind på Arne Jacobsen – en moderne pioner, der var forud for sin tid – og en af hans mest berømte bygninger. SAS Royal Hotel – en kærlighedshistorie er en intuitiv, legende og taktil udstilling, som viser Arne Jacobsens tanker om hotellets totaldesign, den radikale arkitektur og de smukke designelementer.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +