Skal byudviklerne give mere tilbage til byen?

Denne MorgenDAC ser på, hvordan vi som byer og samfund får mest ud af den byudvikling, som andre tjener penge på. Vi diskuterer, hvad vi kan forvente af udviklerne, og hvad konsekvenserne ville være, hvis vi stillede endnu højere krav til kvalitet og måske flere krav til at bidrage til at dække ellers offentlige udgifter til fx infrastruktur.

Peder-Baltzer-Nielsen-og-Hans-Bo-Hyldig.-Collage-DAC

Peder Baltzer Nielsen og Hans Bo Hyldig. Collage:DAC.

Tidspunkt:

28.11.2023 kl. 08.15 – 09.15

Sted:

DAC, BLOX, Bryghuspladsen 10, København K

Arrangeret af:

DAC

Byudvikling er ’big busisness’. Med fortsat skyhøje kvadratmeterpriser i de største byer, er det attraktivt at investere i byggeriet. Men bygger vi nyt i byen for at tjene penge eller for at skabe gode rammer for byen?
Mange private byudviklere har tjent styrtende med penge på at bygge, og penge er en af de væsentligste drivere, når byen udvikles. Byudvikling er en både kompleks og risikofyldt opgave, men forærer vi som samfund for store samfundsmæssige værdier til private uden at få nok tilbage til byen?

Kvaliteten af det byggede miljø påvirker på menneskers livskvalitet og steders identitet. Det kan løfte områder og gøre steder mere attraktive. Samtidig bliver meget af det nye byggeri kritiseret for netop ikke at løfte den opgave godt nok.

MorgenDAC har inviteret byudvikleren Hans-Bo Hyldig, som bl.a. står bag Grønttorvet i Valby sammen med Peder Baltzer Nielsen, der er tidligere stadsarkitekt i Aalborg. Vi spørger dem, hvornår balancen mellem dét at skabe høj kvalitet i byerne og en god forretning er sværest – og hvordan kommune og de private udviklere kan sikre sig en fælles interesse i at give mest muligt tilbage til byen.

Morgen DAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler vi beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe hver tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Efter arrangementet har du mulighed for at se vores aktuelle udstillinger inden huset åbner eller besøge DAC Café.
Husk, at du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events, som vi udgiver i podcasten Byen forfra. Søg på Byen forfra, der hvor du lytter til podcast, eller find podcasten på dac.dk.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +