Skal København være endnu større?

MorgenDAC: Simon Kjær Hansen diskuterer med direktør i Arkitektforeningen, Lars Autrup, hvad det betyder for klimaet, for arkitekturen og ikke mindst for danskerne i både de store og små byer, hvis storbyen skal være endnu større.

BLOX. Foto: Rasmus Hjortshøj COAST

Tidspunkt:

28.09.2021 Kl. 08.15 – 09.15

Arrangeret af:

MorgenDAC

Sted:

DAC, BLOX, Bryghuspladsen, København K

Vi har brug mere, ikke mindre storby. Det slår Simon Kjær Hansen fast i en ny debatbog som svar på klimaudfordringerne. Men betyder det, at Lynetteholmen ligefrem er en bedre idé end små økosamfund og er den tætte by det bedste svar, når vi også ser på arkitekturen og livskvaliteten?

Klimakrisen er med FN’s seneste rapport rykket et markant skridt tættere på. Det har åbnet for en seriøs debat om, hvordan vi skal bo og leve anderledes. For mange er det en nærliggende tanke, at vi ikke længere skal kontrollere naturen, men leve i harmoni med den. Måske selvforsynende, tæt på det grønne og væk fra forurenede, tæt bebyggede og asfalterede by.

Men det gør kun klimakrisen langt værre, hvis vi flytter ud af storbyen, mener Simon Kjær Hansen, tidligere regionsdirektør i det globale netværk C40 og nu centerleder i Copenhagen Center for Public Policy. Han er også forfatter til den nye bog “Et forsvar for storbyen”, der netop nu udgives på Gads Forlag. Vi skal faktisk bo endnu tættere i byen, hvor vi kan samles om de ressourcekrævende infrastrukturer, bo mindre og frigøre areal uden for byen til at sikre biodiversiteten.
Det er bare ikke lige til. For modstanden mod byudviklingsprojekter som Lynetteholmen er stor og det er ikke alle, der drømmer om at bo i storbyen.

Til denne MorgenDAC spørger vi Simon Kjær Hansen, hvorfor urbaniseringen alligevel skal op i gear og hvordan det kan ske. Sammen med direktør i Arkitektforeningen, Lars Autrup, diskuterer vi, hvad det betyder for klimaet, for arkitekturen og ikke mindst for danskerne i både de store og små byer, hvis storbyen skal være endnu større.

Vært er Anne Katrine Harders.

Arrangementet er gratis men kræver tilmelding.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +