Snedkernes Efterårsudstilling 2023

UNESCO har udnævnt København til World Capital of Architecture i 2023. Som en hyldest til arkitekturen er årets tema for Snedkernes Efterårsudstilling – “A Piece for a Place”, design et møbel til et specifikt sted i hovedstaden. Årets udstilling inviterer på en arkitektonisk, stedsspecifik møbel-byvandring gennem Danmarks hovedstad, hvor 35 møbler sætter fornyet fokus på relationen mellem arkitektur og møbeldesign. Turen går til såvel gemte perler, som til velkendte bygninger og byrum i København. Udstillingen åbner 27.10 og kan opleves til den 26. november 2023.

A-piece-for-a-place-Snedkernes-Efterårsudstilling-2023-2

Tidspunkt:

Udstillingsåbning 27.10.2023 kl. 17-19

Sted:

Tunnelfabrikken, Oceanvej 1, 2150 København

Arrangeret af:

Snedkernes Efterårsudstilling

Arkitektur og møbeldesign er nært beslægtede fag. Begge har fokus på formgivning, materialer, funktionalitet og skala. Begge påvirker deres omgivelser og tilfører nye kvaliteter til de steder, de indtager.

Mange arkitekter har også tegnet møbler, og den danske hovedstad er hjemsted for en perlerække af arkitektoniske Gesamtkunstwerke, hvor de to fag smelter sammen til et samlet hele.

Med årets tema “A Piece for a Place” tager Snedkernes Efterårsudstilling del i fejringen af København som arkitekturhovedstad ved at stille skarpt på traditionen med stedsspecifikke møbler. En tradition, som har skabt nogle af de mest ikoniske danske møbelklassikere.

Årets udstillere er blevet bedt om at lave et møbel specifikt til et af byens arkitektoniske rum efter eget valg. Målet er at give plads til en nutidig fortolkning af møblernes betydning for arkitekturen.

Udstillingen sætter fokus på samspillet mellem arkitektur og møbler, mødet skaber nye rum, fortolker, spiller sammen med og udfordrer de arkitektoniske rum. Møblerne inviterer publikum med på designernes helt særlige og personlige udforskning af København.

Turen ledes på vej af designernes valg af steder, som de holder af eller er særligt inspirerede af. De nye møbler føjer nye dimensioner til velkendte steder og åbner nye byrum op, som ellers ligger ubemærkede hen. Mens et møbel spejler en bygnings ornamentik, tilføjer andre en ny funktionalitet, mens andre igen stiller skarpt på dele af bygningskroppen, der skilles ud, forstørres op, fortolkes eller på anden vis skaber et nyt rum i rummet.

Møblerne er til stede, på tværs, smelter ind, stikker ud eller står frem. Alle hylder de arkitekturen, og de nye konstellationer bidrager til en ny og udvidet tolkning og oplevelse af hovedstadens eksisterende rum; store som små, inde som ude. Møblerne føjer en ekstra dimension til den arkitektur eller det byrum, de forholder sig til.

Udstillingen hylder og udforsker det frugtbare møde mellem møbler og arkitekturen i København. Se den indtil den 26. november.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +