Spor, rum, sted – stedsans i fotografiet

I udstillingsstedet Prospekt kan du fra 6.-30. oktober opleve udstillingen "Spor, rum, sted" i forlængelse af Copenhagen Architecture Festival og dette års tema; stedsans. Med udstillingen præsenteres en række nedslag fra fotografer, arkitekter og billedkunstnere, der på forskellig vis forholder sig til dette begreb.

Tidspunkt:

6.-30. oktober 2022

Sted:

Prospekt, Eriksgade 15, 1708 København V

Arrangeret af:

Tilrettelagt af Mogens Ulderup og Martin Ransby

Stedsans handler ofte om vores evne til at orientere os, finde vej, men også om at sanse og forstå et sted, dets særlige atmosfæriske egenskaber, dets identitet. I klassisk forstand kobles stedsans ofte med en fotografisk hukommelse, eller mangel på samme. Man kan fare vild. Man kan også udsætte sig selv for afdrift; lade sig drive fra sted til sted. Med udstillingen Spor, rum, sted vil vi prøve at undersøge hvad der skaber et sted, og med fotografiet at vise det eller at genskabe en tilstand fotografen befandt sig i.

Fotografiets evne til at registrere objektivt er ofte fremhævet som et af mediets iboende egenskaber. Her overser mange måske, at registranten, fotografen, ved sine valg, skaber sit eget spejlbillede derude. Fotografen er både vidne og gerningsmand i sit værk. Som fotograf må man være til stede. Måske i længere tid. Den tid det tager at opleve og lægge mærke til et sted, stedet. Kendetegn, koder, fragmenter, skiftende lys og årstider.

Spor, rum, sted handler også om at se på arkitekturen som del af vores nutidslandskab snarere end som monument, og det handler måske også om at tilføre billeder af arkitektur et mere narrativt perspektiv. Traditionelt set er arkitekturfotografi renset for den sidste del af ordet stedsans. Det er en form for fotografi, hvis opgave er klart defineret og bundet af klare konventioner. Med udstillingen “Spor, rum, sted” kobler vi sanserne, sporene og vores egen tilstand på og skaber nye forbindelser.

Bidragsydere: Farshid Nasrabadi & Samaneh Mohseni, Det Midlertidige Museum Nordhavn, Jonas Georg Christensen, Helene Høyer Mikkelsen, Mads Nicolai Mardahl, Vivian Monteiro Malta, Martine Seedorff, Miriam H Nielsen, Mogens Ulderup, Nicholas Pollack, Morten Eriksen, Anja Kuhlbrodt, Martin Ransby, Jeanette Hillig, Søren Rønholt, Ani Zakaryan og Darius Filip

Tilrettelagt af: Mogens Ulderup og Martin Ransby

Fernisering og udstillingsperiode

Fernisering torsdag d. 6. oktober 2022 kl. 16-19.00.

Udstillingen kan opleves fra 6.-30. oktober 2022. Åbningstider er:

  • Torsdag-fredag: 17-19.00
  • Lørdag-søndag: 12-15.00

Arrangementer i udstillingsperioden

Søndag d. 9. oktober kl. 13.00: Samtale og boglancering
Jonas Georg Christensen, Snit af spor i byrum
Arrangementet foregår på dansk.

Lørdag d. 22. oktober kl. 14.00: Artist talk
Vivian Monteiro Malta, On the move, photography and belonging
Arrangementet foregår på engelsk.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +