Klik for at kopiere
https://arkitektforeningen.dk/kalender/strategiske-partnerskaber-hvordan-loeser-vi-aktuelle-udfordringer-sammen/
Netværk for kommunal arkitekturpolitik sætter fokus på erfaringerne med og potentialet ved at indgå i samarbejder på tværs af arkitektuddannelse, forskning, aktuelle opgaver og udfordringer – både i alment og kommunalt regi.
Tidspunkt:
06.06.2023 kl. 09:30 - 16:00
Sted:
Høje Taastrup Rådhus, Rådhusstræde 1, 2630 Taastrup
Arrangeret af:
Akademisk Arkitektforening
Pris:
850 kr. for Ikke-medlem
500 kr. for MAA
500 kr. for FORUM-medlemmer
100 kr. for Studerendemedlem af Arkitektforeningen
Tilmelding ikke længere muligt
På dette heldagsmøde sætter Arkitektforeningens arkitekturpolitiske netværk fokus på behov for og ønsker til fremtidige vidensamarbejder som afsæt for at løse nogle af samfundets aktuelle udfordringer, for eksempel inklusion, biodiversitet og klimasikring.
Flere kommuner og boligselskaber har allerede fået øjnene op for potentialet ved at samarbejde med arkitektskolerne. Det gælder både involvering af arkitektstuderende til gensidig faglig udveksling og inspiration videns- og metodeudvikling gennem længerevarende forskningsprojekter.
Høje-Taastrup Kommune indgik i 2019 en 3-årig partnerskabsaftale med Det Kongelige Akademi Arkitektskolen og domea.dk kaldet Boliglaboratoriet. Partnerskabets kerneaktivitet var et obligatorisk 5-ugers kursus for alle arkitektskolens førsteårsstuderende, der havde et alment boligområde i kommunen som omdrejningspunkt. Kommunen og arkitektskolen samarbejder fortsat og har udvidet paletten af projekter.
Dette samarbejde har blandt andet ført til at Høje-Taastrup Kommunes borgmester Michael Ziegler sidste år modtog Arkitektforeningens Borgmesterpris 2022.
Læs om samarbejdet: Boliglaboratorium i byrådssalen – Domea.dk
På byvandringen vil vi udforske tre forskellige bydele i Høje-Taastrup, som hver især har deres egen historie og særpræg.
Først vil vi gå igennem Høje-Taastrup C, hvor byen er ved at blive omdannet fra store boulevarder til en mere sammenhængende og grøn bydel med flere boliger og et levende byliv.
Derefter besøger vi Den Gule By, som skiller sig ud med sin postmoderne arkitektur og klassiske elementer. Her arbejder kommunen sammen med de private grundejere om at revitalisere og begrønne de to torve, der i dag er domineret af trafik.
Til sidst vil vi gå til Gadehavegaard, som er på regeringens liste over parallelsamfund, og som derfor står overfor store forandringer med nedrivning og nybyggeri. Som led i at området udvikles til en vidensby, gøres plads til et Campusbyggeri og 100 lejligheder i Gadehavegaard omdannes til ungdomsboliger.
Foto: Høje Taastrup set fra oven
I Arkitektforeningen har vi øget vores fokus på kommunale arkitekturpolitikker, så vi får styrket implementeringen af dem i landets kommuner. Bliv en del af vores arkitekturpolitiske netværk.
Se, hvad du får