Teenagedrømme

I tankevækkende installationer skabt af designstudier som Our Shift, Natural Material Studio og Krøyer-Sætter-Lassen, bliver du en del af en verden, hvor drømme og virkelighed smelter sammen.
Udstillingen sætter fokus på de unge og inviterer dig til at udforske og reflektere over begrebet teenageværelse. Udstilling på DAC til 5. januar 2025

Teenagedroemme_ Marstrand Barbara

Foto: Marstrand Barbara

Tidspunkt:

Udstillingperiode: 12.06.2024-5.01.2025

Sted:

DAC, Bryghuspladsen 10, København K

Teenageværelset er mere end bare et værelse. Det er teenagerens helle, og et sted, der skal facilitere god søvn og tryghed. Her skal læses lektier, lades op og slappes af, og samtidig skal værelset også fungere som teknologisk ramme for kommunikation, samvær og virtuel identitetsskabelse.

Vi er i disse år vidner til, at flere og flere unge har det svært. Mange kæmper med præstationspres og ensomhed. Samtidig er mange teenagere langt mere miljøbevidste i dag. Deres engagement i ansvarligt forbrug afspejler sig i en stigende genbrugstendens, både i det de har på, men også i ønskerne til deres omgivelser, materialer og møbler.

I udstillingen vil du opleve installationer, der hver især er designet til at starte refleksion og samtaler om, hvordan et rum som teenageværelset påvirker vores velbefindende og spejler tidens udvikling. Her kan du røre ved nye biogene materialer, oplade både din krop og mobil liggende i det, der engang var festivaltelte og tjekke lyset i selfie-zonen, hvor grænsen mellem det private og offentlige rum opløses.

Drømmebilleder

De tre installationer ligner ikke fremtidige komplette teenageværelser. De fremstår i stedet som drømmebilleder, hvor ønsker og adfærd, natur og teknologi fusionerer. Hver installation udfordrer den konventionelle indretning og vores opfattelse af fysiske rum og inviterer til en verden af nye muligheder.

Vi hører fra teenagerne selv

Oplev teenagerne komme til orde, når de i små videoer fortæller om deres ønsker til deres omgivelser og værelser.
Se også fotoprojektet Still Life of Teenagers, der består af snapshots af nutidige teenageværelser, lavet af sociolog og fotograf Barbara Marstrand.

Mød udstillerne

Krøyer-Sætter-Lassen

»Omdrejningspunktet for os begge var lyden af hiphop på vores stereoanlæg. Vi havde også venner, som kom forbi til toast og ingenting« – Emil Krøyer og Mads Sætter-Lassen.
Læs om Krøyer-Sætter-Lassen

Natural Material Studio

»Jeg husker mit værelse som meget minimalistisk indrettet med en seng, der fyldte halvdelen af værelset. Mine vægge var malet i to forskellige blå farver, og mit sengetøj var i satin. Jeg husker mine teenageår som en tid, der handlede om eksperimentering og undersøgelse af egen stemme, krop, position og muligheder i tilværelsen« – Bonnie Hvillum.
Læs om Natural Material Studio

Barbara Marstrand

»Mit værelse var ret minimalistisk med få, men store møbler. Jeg havde et hvidt bord med et spejl og et spotlys over, der på én gang fungerede som sminkebord og skrivebord. Derudover havde jeg en kommode i træ, som min mor også har haft stående på sit teenageværelse. Ovenpå kommoden stod et sølvfarvet kasse-TV, der primært viste The Voice og MTV. Kommoden står stadig i min lejlighed den dag i dag, men TV’et er røget« – Barbara Marstrand.
Læs om Barbara Marstrand

Our Shift

»Mit teenageværelse var fyldt med tøj. Alt tøjet lå på gulvet. Jeg havde et stort lyserødt persisk tæppe på gulvet, men man kunne ikke se det på grund af tøjet. Jeg havde også et kæmpe barokspejl, hvor jeg altid tjekkede mine outfits. Jeg elskede det spejl« – Milan Flíček.
Læs om Our Shift

Udviklet af

Udstillingen er udviklet af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Barbara Marstrand, Our Shift, Natural Material Studio og Krøyer-Sætter-Lassen

Støttet af

Udstillingen er støttet af den filantropiske forening Realdania

Tak til

Egetæpper, Elis, +Halle, Homapal, Stilling, Rehau og Pro-Wood

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +