Transformation og den nye generation af arkitekter

Kom med den 10. september i Aarhus, når Arkitektforeningen og Dreyers Fond inviterer til en samtale om, hvordan den nye generation af arkitekter arbejder med bevaring og transformation af bygninger og bymiljøer. Du kan også hente dig et gratis eksemplar af publikationen "De forhåndenværende søm", som viser 20 eksempler på aktuelle transformationsprojekter, og møde nogle af tegnestuerne bag.

Posthuset på stationen i Skanderborg genopstår som museum, ventesal og arkiv. Illustration: PAX architects og KVANT1

Tidspunkt:

10.09.2024 kl. 16:00 - 18:00

Sted:

Kantinen i Paradisgade 4c, 8000 Aarhus

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

Pris:

Gratis for Gratis
Gratis for FORUM-medlemmer
Gratis for MAA
Gratis for Ikke-medlem

Tilmeld

Tilmeldingsfrist: 08.09.2024

Sidsel Gelting Hodge

Fagkonsulent

+45 30 85 90 07

sgh@arkitektforeningen.dk

Flere bygherrer er begyndt at rette blikket mod den enorme eksisterende bygningsmasse, og mange er ved at omdanne eller transformere bygninger og byrum til nye formål – frem for at rive ned for at bygge nyt. Men hvis vi for alvor skal udnytte de bygninger, der findes i forvejen, kræver det nye metoder og et nyt æstetisk kompas, og borgere og politikere skal ændre deres forventninger til, hvad der er arkitektonisk kvalitet.

Heldigvis står den nye generation af arkitekter klar. De høster byggematerialer på stedet og genbruger så meget af en bygning som muligt. De fordyber sig i stedernes sjæl og historie og tager ved lære af lokale håndværkstraditioner. Og de har i det hele taget et særligt blik for kvaliteterne i det eksisterende – også de bygninger, samfundet ikke har den store kærlighed til endnu.

Inspiration fra den nye generation af arkitekter

I inspirationspublikationen ”De forhåndenværende søm” kan du se nærmere på 20 konkrete eksempler på, hvordan nyere tegnestuer transformerer eksisterende bygninger og byrum til nutidige, funktionelle steder, der imødekommer både dagens og fremtidens behov.

Med ambitioner om bæredygtighed, genbrug af materialer, og respekt for stedets sjæl og historie, demonstrerer de udvalgte projekter, hvordan nyere tegnestuer arbejder med transformation. Projekter, som er vidt forskellige, men har det tilfælles, at de hylder de besværlige bygninger, de nedslidte byrum; det oversete eller det kasserede. Eksemplerne peger også på en ny æstetik, der gror frem af vækstlaget i dansk arkitektur netop nu, og udfordrer vores idé om skønhed.

Alt det ser vi nærmere på, når Arkitektforeningen og Dreyers Fond inviterer til en faglig samtale om de nyere tegnestuers tilgang til vores eksisterende bygninger og byrum.

Program

Samtalen faciliteres af arkitekt MAA Trine Lybech, indehaver af tegnestuen Lybech Landskab.

Nærmere program følger.

Hent den digitale udgave af publikationen nedenfor.

Sidsel Gelting Hodge

Fagkonsulent

+45 30 85 90 07

sgh@arkitektforeningen.dk

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +