Udstilling: Det vi freder om 100 år

Hvordan kan vi udnytte Københavns måske sidste ubebyggede grund og bygge nyt i det tætte og historiske byrum med fokus på CO2 aftryk, livstidscyklus og bæredygtighed? Det spørgsmål rejste ejendomsselskabet Karberghus og Arkitektforeningen med idékonkurrencen "Det vi freder om 100 år". Nu er MAA Søren Skovgaard Laursen kåret som vinder for sit bud på et nænsomt indpasset byhus. Både vinderforslag og de præmierede forslag udstilles i Arkitektforeningen frem til 11.11.2022.

Tidspunkt:

11.11.2022 er udstillingens sidste dag

Sted:

Arkitektforeningen, Åbenrå 34, København K

Arrangeret af:

Karberghus og Arkitektforeningen

Kontakt

Sidsel Gelting Hodge

Fagkonsulent

+45 30 85 90 07

sgh@arkitektforeningen.dk

“Det vi freder om 100 år” – se vinderforslagene

I København, i gaden Åbenrå, ligger mellem Reformert Kirke og kirkens fredede præstegård, en grusbelagt plads, som i dag bruges til parkering. Denne måske allersidste ledige grund i Middelalderbyen inviterer til at drømme om noget, der kan pege ind i en bæredygtig fremtid.

Kunne det være et nyt byggeri, der kan rumme forandringer over tid, som vi kender det fra vores historiske huse, der står endnu, fordi de besidder netop dén egenskab? Eller et byggeri uden negativt aftryk på miljøet, der kan give visioner om et byliv, vi slet ikke kender endnu – og måske fremtidens bæredygtige bygningsarv?

Sådan lyder baggrunden for idékonkurrencen ”Det, vi freder om 100 år”, som ejendomsselskabet Karberghus og Arkitektforeningen står bag. Idékonkurrencen blev udskrevet i foråret med ambitionen om at sætte fokus på, hvad vi i nutiden tænker om at bygge for fremtiden – i en bevaringsværdig kontekst.

Nu har bedømmelseskomiteen gennemgået de 27 indkomne idéer og udvalgt arkitekt MAA Søren Skovgaard Laursen som vinder. Udover Søren Skovgaard Laursens forslag er yderligere fire forslag præmieret:

  • Over Byen Arkitekter v/Jens Bertelsen, Nicolai Vittrup, Anders Bojesen og Victor Fruergaard
  • Tulinius Lind v/Thomas Tulinius, Anders Lind, Gavin Brown og Julia Kapinos
  • Lynge Lynge Arkitekter v/Michael Lynge, Desislava Lynge, Kasper Mørkholt, Alvar Silvennoinen
  • Hahn Lavsen I/S

Både vinderforslag og præmierede projekter kan ses i Arkitektforeningen, Åbenrå 34, København K frem til den 31. oktober 2022.

Kontakt

Sidsel Gelting Hodge

Fagkonsulent

+45 30 85 90 07

sgh@arkitektforeningen.dk

Tegnestuerne bag de udvalgte idéer.

https://arkitektforeningen.dk/nyheder/det-vi-freder-om-100-aar-vinderen-kaaret/

Læs mere om idékonkurrencen

Hvad freder vi om 100 år?

Hvordan kan vi udnytte Københavns måske sidste ubebyggede grund og bygge nyt i det tætte og historiske byrum med fokus på CO2 aftryk, livstidscyklus og bæredygtighed?

Læs mere
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +