Klik for at kopiere
https://arkitektforeningen.dk/kalender/udstilling-det-vi-freder-om-100-aar/
Hvordan kan vi udnytte Københavns måske sidste ubebyggede grund og bygge nyt i det tætte og historiske byrum med fokus på CO2 aftryk, livstidscyklus og bæredygtighed? Det spørgsmål rejste ejendomsselskabet Karberghus og Arkitektforeningen med idékonkurrencen "Det vi freder om 100 år". Nu er MAA Søren Skovgaard Laursen kåret som vinder for sit bud på et nænsomt indpasset byhus. Både vinderforslag og de præmierede forslag udstilles i Arkitektforeningen frem til 11.11.2022.
Tidspunkt:
11.11.2022 er udstillingens sidste dag
Sted:
Arkitektforeningen, Åbenrå 34, København K
Arrangeret af:
Karberghus og Arkitektforeningen
I København, i gaden Åbenrå, ligger mellem Reformert Kirke og kirkens fredede præstegård, en grusbelagt plads, som i dag bruges til parkering. Denne måske allersidste ledige grund i Middelalderbyen inviterer til at drømme om noget, der kan pege ind i en bæredygtig fremtid.
Kunne det være et nyt byggeri, der kan rumme forandringer over tid, som vi kender det fra vores historiske huse, der står endnu, fordi de besidder netop dén egenskab? Eller et byggeri uden negativt aftryk på miljøet, der kan give visioner om et byliv, vi slet ikke kender endnu – og måske fremtidens bæredygtige bygningsarv?
Sådan lyder baggrunden for idékonkurrencen ”Det, vi freder om 100 år”, som ejendomsselskabet Karberghus og Arkitektforeningen står bag. Idékonkurrencen blev udskrevet i foråret med ambitionen om at sætte fokus på, hvad vi i nutiden tænker om at bygge for fremtiden – i en bevaringsværdig kontekst.
Nu har bedømmelseskomiteen gennemgået de 27 indkomne idéer og udvalgt arkitekt MAA Søren Skovgaard Laursen som vinder. Udover Søren Skovgaard Laursens forslag er yderligere fire forslag præmieret:
Både vinderforslag og præmierede projekter kan ses i Arkitektforeningen, Åbenrå 34, København K frem til den 31. oktober 2022.
https://arkitektforeningen.dk/nyheder/det-vi-freder-om-100-aar-vinderen-kaaret/
Hvordan kan vi udnytte Københavns måske sidste ubebyggede grund og bygge nyt i det tætte og historiske byrum med fokus på CO2 aftryk, livstidscyklus og bæredygtighed?
Læs mere