De præmierede forslag fra Palads-konkurrencen

Se vinderforslag af CC og Gernes-Fondens åbne idékonkurrence om udviklingen af området omkring Palads i København i Arkitektforeningen. Udstillingen kan ses frem til 1. februar 2022.

Vinderen Farvernes Palads - Folkets Palads af AVPD / Aslak Vibæk og Peter Døssing, DSA ARK STUDIO / Nils Hansen og Jørgen Taxholm, KAAK / Knud Aarup Kappel og Lauge Floris Larsen og mag.art. Olivia Toftum

Tidspunkt:

01.11.2021 - 20.12.2021

Sted:

Åbenrå 34, 1124 København K

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

Inspireret af Gernes’ kunstneriske virke udskrev CC og Gernes-Fonden i foråret en åben idékonkurrence om udviklingen af området omkring Palads i København. Alle kunne bidrage, og det eneste krav var, at 1) Palads Teatrets facadeudsmykning af Gernes blev respekteret, og 2) at morgendagens biograf var indtænkt.

Bag vinderprojektet står en række billedkunstnere og arkitekter, der sammen har skabt en ny form for byrum, som de selv har savnet i København – et generøst og offentligt rum, der hylder byens mangfoldighed.

Stort tillykke til projektet Farvernes Palads – Folkets Palads skabt af AVPD / Aslak Vibæk og Peter Døssing, DSA ARK STUDIO / Nils Hansen og Jørgen Taxholm, KAAK / Knud Aarup Kappel og Lauge Floris Larsen og mag.art. Olivia Toftum, som modtager præmiesummen på 50.000 kr. doneret af Mads Nørgaard.

Læs mere om vinderne samt 2. og 3. pladsen her.

Der indkom i alt 26 indkomne forslag, der hver giver sit bud på fremtidens Palads, og en række værker af Poul Gernes, som fortæller om utopier med kunstnerens eksperimentelle legesyge og uprætentiøse tilgang til skabelsen af kunst.

Se de 3 præmierede forlag på udstillingen i Arkitektforeningen.

Dommerkomité

Nicolai Bo Andersen (arkitekt MAA, professor MSO, Det Kongelige Akademi), Kirsten Astrup & Maria Bordorff (billedkunstnere), Ulrikke Neergaard (direktør, KØS Museum for kunst i det offentlige rum), Marie Nipper (direktør, Copenhagen Contemporary), Bibi Henriksen Saugman (projektchef, Gernes-Fonden), Christian Pagh (direktør, Olso Architecture Triennale) samt en repræsentant for CC’s Kunstdemokrater.

Rådgiver for dommerkomitéen

Camilla van Deurs (stadsarkitekt MAA, Københavns Kommune)

Arkitektforeningen har givet strategisk rådgivning.

Køb den populære Mads Nørgaard t-shirt i Arkitektens Butik

Arkitektens butik
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +