Udstilling: GENKLANGE - Keramiske udsmykninger

Kan man sige at kunsthåndværkere er forskere? Hvordan udforsker de et materiale kunstnerisk? Keramisk designer (cand.des.) Mirja Laugesen og tekstildesigner (cand.des.) Laura Kirk udstiller relieffer og reliefmoduler til udsmykning af flader på bygninger både ind- og udvendigt.

Fra udstillingen GENKLANG af Laura Kirk og Mirja Laugesen. Fotograf: Cornelia Gramkow / KONTEMPO

Tidspunkt:

Udstilling d. 16.03.22 - 14.05.22

Artist talk d. 15.03.22

Sted:

RUMMET, Brandts Passage 30-32, 5000 Odense C

Arrangeret af:

RUMMET

Udstilling d. 16.3.22 – 14.5.21
Artist talk d. 15.3.22 kl. 19.00

Keramisk designer (cand.des.) Mirja Laugesen og tekstildesigner (cand.des.) Laura Kirk udstiller relieffer og reliefmoduler til udsmykning af flader på bygninger både ind- og udvendigt. De serielle elementer har et arkitektonisk udtryk og en fysisk nærhed pga. den stoflige æstetik der udgår fra materialets farver, lys og skyggevirkninger. Det er nemt at forestille sig dem udsmykke en bygning.

Formgivningen er skabt med afsæt i tidligere arbejder, fremstillet digitalt og videreudviklet maskinelt med en cnc fræser. De har lavet gipsforme til kvætsning af elementerne, og de har brugt skæretråd, så formerne fremstår blødere og med skæve linjer og tilfældigheder.

Som afsæt for farvesammensætningen har Laugesen og Kirk arbejdet med lerets egne farvetoner. Lys og skygge reflekteres i blanke og matte glaseringer, samt i det uglaserede ler. Selv enkle farveændringer kan påvirke udtrykket og sansningen.

Samspillet mellem relieffernes farver og formgivningen vidner om at Laugesen og Kirk har udforsket materialet grundigt og arbejdet konsistent i hele processen. På trods af at Laugesen og Kirk repræsenterer hvert sit fagområde, formår de at skabe et stærkt fællesskab omkring udforskningen af farve og materiale, objekt og komposition. Udstillingen GENKLAGE er et led i de arbejdsprocesser de har udført sammen på forskellig vis siden 2013. GENKLAGE rummer både færdige relieffer lige til at anvende, og elementer der kan videreudvikles. Det bliver interessant at se også fremtidige samarbejder omkring deres fælles interesse for arkitektonisk kunstnerisk udforskning.

Keramisk designer Mirja Laugesen og tekstildesigner Laura Kirks samarbejde startede i 2013 da de studerede på KADK – Det Kongelige Danske Kunstakademis skoler for arkitektur, design og konservering hvor de dimitterede i 2016. De har begge modtaget legater fra Statens Kunstfond og udstillet i ind- og udland.

Er du interesseret i at lære mere om kunstneriske processer og samarbejdet omkring det, samt vide mere om GENKLANGE og keramiske udsmykninger, så tilmeld dig Artist talk tirsdag den 15. marts kl. 19.00

Tilmelding nødvendig på mail eller telefon eller køb billet via hjemmesiden.
Tilmeldingsgebyr på 150 kr.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Nationalbankens jubilæumsfond

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +