Kvinder skaber rum

Udstillingen ”Kvinder skaber rum” kan opleves på Dansk Arkitektur Center, som sætter lys på hidtil ufortalte historier om kvinders rolle i arkitekturen. Udstillingen kan opleves frem til den 23. oktober.

Foto: Laura Stamer

Tidspunkt:

Udstillingen kan opleves frem til den 23. oktober

Arrangeret af:

Dansk Arkitektur Center

Sted:

Bryghuspladsen 10, 1473 København

Vidste du fx, at det var arkitekterne Ragna Grubb, Karen Hvistendahl og Ingeborg Schmidt, der som nogle af de første talte for, at hvert familiemedlem skulle have sit eget værelse? At det var Ulla Tafdrup, der åbnede køkkenet mod opholdsstuen, og dermed banede vejen for det famøse køkkenalrum? Eller at det var Hanne og ikke Poul Kjærholm, der tegnede parrets ikoniske villa i Rungsted?

Historisk har kvindelige arkitekter været sværere at få øje på. De har ikke i samme grad som deres mandlige kolleger lagt navn til store, spektakulære projekter, eller tegnet vores rådhuse, banker og kirker. Ikke desto mindre har kvindelige arkitekter begået arkitektoniske landvindinger, som har haft stor samfundsmæssig betydning, og som præger vores hverdag den dag i dag.

Udstillingen er inspireret af forfatteren Virginia Woolfs hovedværk ´Eget værelse´ fra 1929, der virker højaktuel i en tid, hvor ligestilling og kønsdebat er øverst på dagsordenen. Woolfs hovedpointe er, at hvis kvinder skal kunne skabe noget af betydning, må de være økonomisk selvstændige. De skal have deres ’eget værelse’ i konkret og overført betydning. Ikke kun for kvindens skyld, men til alles bedste.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +