Utzon Talk: Fantastisk arkitektur i vilde landskaber

Kom med på en rejse i Norden. Mød smuk natur og fantastisk arkitektur. Tegnestuen Dorte Mandrup fortæller om deres fascinerende projekter.

Ilulissat Isfjord Center af Dorte Mandrup. Foto: Adam Mørk.

Tidspunkt:

08.12.2022 kl. 17-18

Sted:

Utzon Center, Slotspladsen 4, 9000 Aalborg

Arrangeret af:

Utzon Center

Vild natur. Og fantastisk arkitektur. Tegnestuen Dorte Mandrup har specialiseret sig i ikoniske byggerier, der ligger i unikke naturområder.

Tegnestuen har en helt unik evne til at læse et landskab og skabe byggerier, der fremhæver ‘stedets ånd’, som de kalder det. For eksempel med deres byggerier i Grønland, Nordnorge og ved Vadehavet.

Alt det vil Kasper Pilemand, arkitekt og partner i tegnestuen Dorte Mandrup, fortælle dig mere om til aftenens foredrag.

Lad stedet forme arkitekten

Kasper vil tage dig med ind i processen omkring det stråtækte Vadehavscenter, der rejser sig som en ø i det gulbrune terræn ved Ribe.

Du kommer med til Vestgrønland og Isfjordscentret, hvor tegnestuen har formået at bygge en prisvindende bygning og opføre den under Grønlands ekstreme forhold.

Og så skal du med helt ned i dybet ved den Nordnorske kyst, hvor en kæmpe hvalhale stikker op af havet. Det er et imponerende hvalcenter, The Whale, som tegnestuen er ved at opføre i øjeblikket.

“Der følger selvsagt et stort ansvar med, når man arbejder med skrøbelige landskaber. Men det giver også en enestående mulighed for at forstærke oplevelsen og forståelsen af stedet. Det handler om at lade stedet forme arkitekturen”, siger Kasper Pilemand.

Det vil Kasper fortælle meget mere om til aftenens foredrag, der bliver en rundrejse i noget af det mest fantastiske natur og arkitektur, vi har i Norden.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +