Vandreudstilling om dansk verdensmålsarkitektur i Herning

Kan vi bygge os til en bedre fremtid? Oplev den landsdækkende vandreudstilling med en række nyskabende danske arkitekturprojekter, når den vises på Herning Bibliotek. Udstillingen kan ses i perioden 13.-28. september.

Herning Bibliotek danner rammen om, men er også ét af de udstillede projekter. Foto: Asbjørn Haslov

Tidspunkt:

13.9 - 28.9. indenfor bibliotekets åbningstid

Sted:

Herning Bibliotek, Østergade 8, 7400 Herning

Arrangeret af:

Arkitektforeningen, Lokalafdeling Vestjylland og Herning Bibliotek

Katrine Østergaard Bang

Planfaglig konsulent

+45 30 85 90 14

kb@arkitektforeningen.dk

Gamle bygninger, der bliver genbrugt til nye formål. Nybyggeri af materialer som træ, halm og strå. Og nye lokale mødesteder og byudvikling, der kan hjælpe med at håndtere voldsom regn og understøtte den lokale biodiversitet.

Det er blot nogle få eksempler på, hvad der kan ske, når arkitekter tænker i nye løsninger for fremtidens byer, bygninger og landskaber. Arkitekturen er nemlig en afgørende brik, hvis vi skal lykkes med at skabe en mere bæredygtig verden og nå FN’s 17 Verdensmål inden 2030. Tænker vi os om, når vi bygger nyt eller om, tilbyder arkitekturen løsninger, der taler ind i store aktuelle samfunds-udfordringer som ressourcemangel, klima, biodiversitet, sundhed, trivsel og inklusion.

Sådan lyder baggrunden for den landsdækkende vandreudstilling ”Dansk arkitektur på vej mod FN’s 17 Verdensmål – kan vi bygge os til en bedre fremtid?”, som er arrangeret af Arkitektforeningen.

Udstillingen viser 27 arkitekturprojekter fra hele landet, heriblandt også Herning Bibliotek, der fremhæves under temaet ‘Bæredygtige byer og lokalsamfund’ for sit bidrag til at styrke livet i bymidten, og som et eksempel på, hvordan en eksisterende betonkonstruktion kan genbruges og få ny arkitektonisk og brugsmæssig værdi.

 

Katrine Østergaard Bang

Planfaglig konsulent

+45 30 85 90 14

kb@arkitektforeningen.dk

Udstillingen viser 27 udvalgte eksempler fra guidebogen

A Guide to Danish Architecture – Towards the UN Sustainable Development Goals

Læs mere og find guiden her
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +