Verner Panton – farver en ny verden

Træd ind i en verden af bølgende ekstravagante former, stærke intense farver og verdensklasse design når Trapholt åbner den omfattende præsentation af Verner Pantons samlede arbejde. Udstillingen kan ses frem til 14.08.2022.

Tidspunkt:

Udstillingsåbning 30.09.21

Arrangeret af:

Trapholt Museum

Sted:

Trapholt, Æblehaven 23, 6000 Kolding

Verner Panton er en af dansk designhistories største navne. Hans opsigtsvækkende brug af farver og materialevalg, der trodsede normer og traditioner, gjorde den danske arkitekt verdenskendt, som en af de mest toneangivende designere i sin tid.

Udstillingen Verner Panton – Farver en ny verden inviterer ind i farvemesterens ekspressive og ukonventionelle designs. Udstillingen viser fem årtiers farverige designunivers inden for møbler, lamper og tekstiler, men også ind i sanselige miljøer, f.eks. Fantasy Landscape; et limited edition 48 m2 stort møbellandskab af bølgende ekstravagante former i stærke intense farver. Med installationer som denne brød Panton med alle traditionelle ideer om indretning: gulve, vægge, lofter og møbler formet til én organisk enhed. I installationen Lyset og Farven, som Panton skabte til en udstilling på Trapholt i 1998, føres man gennem otte rum, der med hver deres farvetema tilbyder en nærværende og sanserig oplevelse der gør, at man mærker kropsligt, hvordan hver enkelt farve fysisk påvirker ens velvære.

Den omfangsrige udstilling bliver en af de største præsentationer af Pantons samlede arbejde. Omkring 1000m2 dedikeres til Pantons spektakulære univers fra farver til former, fra stram geometri til organisk skulpturelt, fra hans første designs til de sidste, fra unika designelementer til møbler og installationer, man må sidde, ligge, gå, flyde og flyve i.

Panton ønskede med sine designs at inspirere os til at bo mere sanseligt. Og efter mange år med nordisk minimalisme og en coronapandemi, hvor vi har været lukket inde bag hjemmets hvide vægge, er vi ivrige efter at kunne mærke både hinanden og verden på ny. Indretningen og farvevalg af vores omgivelser har stor betydning for vores velvære. Så hvad er mere oplagt end en udstilling med Verner Panton, som allerede for et halvt århundrede siden formulerede, hvordan farver skaber vores verden.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +