Windowology: New Architectural Views from Japan

I VILLUM Window Collection har du mulighed for at se den japanske udstilling Windowology: New Architectural Views from Japan. Udstillingen viser resultater af et japansk forskningsprojekt, der undersøger, vinduets betydning for vores civilisation og forskellige kulturer og kan opleves frem til 15.08.2023.

Med glidende skærme og transformative rum er vinduer i Japan en del af en lang arkitektonisk tradition, der påvirker folks adfærd. Foto: Takumi Ota.

Tidspunkt:

Udstillingen kan opleves frem til 15.08.2023.

Sted:

VILLUM Window Collection, Maskinvej 4, 2860 Søborg

Arrangeret af:

VILLUM Window Collection

I VILLUM Window Collection har du mulighed for at se den japanske udstilling Windowology: New Architectural Views from Japan. Udstillingen viser resultater af et japansk forskningsprojekt, der undersøger, vinduets betydning for vores civilisation og forskellige kulturer.

Udstillingen har tidligere været vist i São Paulo, Los Angeles og London, og bag udstillingen, som er kurateret af arkitekt og kritiker Igarashi Taro, står det Tokyo-baserede Window Research Institute.

Med glidende skærme og transformative rum er vinduer i Japan en del af en lang arkitektonisk tradition, der påvirker folks adfærd. New Architectural Views from Japan belyser vinduets betydning for bl.a. det moderne byliv, håndværk, arkitekturen, miljøet og litteraturen.

Udstillingen byder også på den stedsspecifikke installation ”You would come back there to see me again the following day” af kunstneren Tsuda Michiko, hvor vinduesrammer udvisker grænser og perspektiverer virkeligheden.

“Vi er meget stolte over at kunne vise udstillingen for et dansk publikum, og vi håber, at mange vil opleve det som en øjenåbner – et vindue er nemlig meget mere end en bygningskomponent”, siger Dorthe Bech-Nielsen, der er på museumsleder på VILLUM Window Collection.

Åbningstider

Se hjemmesiden for åbningstider.

Der er gratis adgang til museet.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +