Kontingent

I Akademisk Arkitektforening er der tre medlemskategorier. Her kan du se, hvad de tilhørende kontingentsatser er pr. 1. januar 2019. Ligesom du kan læse mere om mulighederne for at ansøge om nedsat kontingent.

Foto: Laura Stamer

1. Aktive medlemmer

1. år efter afgang: 386 kr. pr. kvartal
2.-5. år efter afgang: 610 kr. pr. kvartal
Efter det 5. år efter afgang: 1.115 kr. pr. kvartal

Aktive medlemmer er alle medlemmer, der ikke er studerende eller ikke har anmodet om udlandsmedlemskab. Aktive medlemmer er valgbare og har stemmeret.

2. Studerende

132 kr. pr. kvartal

Anmod om at blive udlandsmedlem

Susanne Steinhauer Telen

Koordinator

sst@arkitektforeningen.dk

3. Medlemmer i udland

522 kr. pr. kvartal
Medlemmer, der bosætter sig i udlandet (inkl. Grønland og Færøerne), kan anmode om at blive udlandsmedlemmer efter forløbet af et fuldt kvartal. Du skal indsende en skriftlig anmodning til Arkitektforeningen. Som udlandsmedlem modtager du stadig Arkitekten sendt som brev. Udlandsmedlemmer har ingen stemmeret.

Anmod om at blive udlandsmedlem

Susanne Steinhauer Telen

Koordinator

sst@arkitektforeningen.dk

Kontingentnedsættelse af andre grunde

hew@arkitektforeningen.dk

Kontingentnedsættelse hvis du tager orlov eller bliver ledig

Medlemmer, der bliver ledige eller tager orlov, kan få nedsættelse i kontingentet ved mindst 10 ugers ledighed/orlov i et kvartal.

Du kan søge om kontingentnedsættelse, hvis du er fuldtidsledig, på barsels- eller forældreorlov eller anden orlov, i offentlig jobtræning eller modtager overgangsydelse, sygedagpenge og kontanthjælp. Dimittender kan søge efter det første hele kvartal efter dimissionen.

Du skal søge nedsættelse hvert kvartal, så længe du er ledig, er på orlov eller lign. Deltidsansættelse giver også ret til kontingentnedsættelse.

Kontingentet bliver nedsat med følgende beløb:

1. år efter afgang: 121 kr. pr. kvartal
2.-5. år efter afgang: 219 kr. pr. kvartal
6. år efter afgang:  626 kr. pr. kvartal

Du ansøger ved at gå til din profil på mit.arkitektforeningen.dk og udfylde ansøgningen

Ansøg på mit.arkitektforeningen.dk.

Kontingentnedsættelse hvis du helt forlader arbejdsmarkedet

Du kan søge kontingentnedsættelse, hvis du helt forlader arbejdsmarkedet.

For at opnå denne type nedsættelse skal du en gang for alle udfylde og indsende en tro & love erklæring, hvor du bekræfter, at du forlader arbejdsmarkedet og ikke har planer om at vende tilbage. For medlemmer, der helt har forladt arbejdsmarkedet, er kontingentet i 2019 på 515 kr. i kvartalet.

Ansøg på mit.arkitektforeningen.dk.

Kontingentnedsættelse af andre grunde

Spørgsmål om fradragsreglerne

Fradrag

Arkitektforeningen indberetter halvdelen af det indbetalte kontingent som fradragsberettiget. For praktiserende / erhvervsdrivende kan hele kontingentet fratrækkes. Loftet på skattefradrag er på 6.000 kr. for fagligkontingent.

Udmeldelse

Udmeldelse kan kun ske med mindst én måneds varsel til udtræden ved kvartalets slutning og skal ske skriftligt til foreningen.

Spørgsmål om fradragsreglerne

hew@arkitektforeningen.dk

Styrk din faglighed og din karriere gennem et medlemskab af Arkitektforeningen.

Bliv MAA