Belysning for arkitekter

Kurset "Belysning for arkitekter" henvender sig til dig, der er uddannet arkitekt, eller som arbejder på en tegnestue i en anden funktion, og som gerne vil opnå en større forståelse for kunstbelysning og dens virkemidler.

Tidspunkt:

02.11.2022 kl. 9.00 - 16.00

03.11.2022 kl. 9.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist:

19.10.2022

Medlemspris:

5.500 kr.

Pris ikke medlemmer:

6.500 kr.

Sted:

Arkitektforeningen, Åbenrå 34, 1124 København K

Kontakt

Susanne Korreborg Snor

Koordinator

+45 31 32 45 84

sks@arkitektforeningen.dk

Kurset “Belysning for arkitekter” henvender sig til dig, der er uddannet arkitekt, eller som arbejder på en tegnestue i en anden funktion, og som gerne vil opnå en større forståelse for kunstbelysning og dens virkemidler. Belysning i bygninger er altid et samspil mellem indfaldent dagslys og den kunstige belysning, vi er nødt til at skabe indendørs. Men belysningsarmaturer vælges ofte ud fra rent tekniske aspekter. Den tilgang kommer bare ofte til kort, når belysningen og arkitektur skal kombineres. Rummets arkitektur skal analyseres og forstås for at opnå en sammenhængende helhed, så det er vigtigt at kende og forstå alle projektpartnernes intentioner og ønsker. For at kunne bruge lyset og belysningen stemningsfuldt i et rum, skal du derfor kende fordelene ved de forskellige lyseffekter og kunne kombinere dem med brugen af rummet for øje sammen med den stemning, man ønsker at opnå.

Vi gennemgår de overvejelser, som lysdesignere og belysningsberegnere arbejder med og skal have styr på, for at et belysningsprojekt skal lande godt. Vi vil komme ind på arkitektoniske intentioner og funktioner, og vi ser på, hvilken slags lys der er nødvendigt og nyttigt. Vi forklarer alle gængse lystekniske begreber, du vil have brug for i diskussionerne med ingeniører, belysningsteknikere, installatører og andre parter, der også har stærke meninger og holdninger til belysning. Når dette er gennemgået, så kigger vi kort på, hvilke parametre man skal have sig for øje, når et forhåbentlig veldesignet projekt er udført og skal funktionsafprøves og derefter driftes.

Program – Dag 1

  • Lysteknisk terminologi: Vi kigger på belysningsstyrker (forskellige slags), luminans, regelmæssighed, blænding (UGR), forskellige standarder for farvegengivelsen (Ra – CRI – TM 30/15) mm.
  • Hvad er rettet lys; hvad er diffust lys; hvad er wall grazing; Udbrede begreberne
  • Regler og standarder
  • Funktionsafprøvning

Program – dag 2

  • Belysningsarmaturer, forskellige typer optiker (reflektor vs. linser), forskellige typer lysfordelinger
  • Drivere, PSU, lysstyring
  • Overvejelser ved lysdesign: sammenspil mellem rum og lys, sammenspil mellem lys og materialer, lyskvalitet vs. energiforbrug, mm.

Kurset afholdes af Dansk Center for Lys i samarbejde med Akademisk Arkitektforening.
Medlemmer af Akademisk Arkitektforening og DCL deltager til medlemspris.

Undervisere

Vladan Paunovic, Head of Lighting hos Henning Larsen og Per Reinholdt, direktør i DCL.
Vladan er uddannet både som arkitekt og lysdesigner og er registreret som sådan hos både IALD og CLD. Han har desuden en lang erfaring i at arbejde med lysdesign fra rådgiverbranchen hos Rambøll.
Per har en baggrund som stærkstrømsingeniør og har siden 2006 beskæftiget sig med belysningsløsninger. Han har været involveret i mange store projekter med formidling af input til designønsker til konstruktionsafdelinger.

 

Kontakt

Susanne Korreborg Snor

Koordinator

+45 31 32 45 84

sks@arkitektforeningen.dk

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +