Klik for at kopiere
https://arkitektforeningen.dk/kurser/lca-for-arkitekter-baggrund-metode-og-ansvar-copy/
Fra 2023 bliver LCA – også kaldet livscyklusvurdering – et krav for alle bygninger over 1000 kvadratmeter. Er I klar til ændringerne? På dette endagskursus får du grundlæggende viden om de forskellige elementer i metoden, som bruges til at vurdere en bygnings samlede miljøaftryk og ressourceforbrug i hele dens levetid.
Fabers fabrikker. Foto: Rasmus Hjortshøj / Arkitektur, Arcgency
Tidspunkt:
16.03.2023, kl. 9.00 - 16.00
Tilmeldingsfrist:
02.03.2023
Medlemspris:
3.400 kr.
Pris ikke medlemmer:
4.500 kr.
Sted:
Akademisk Arkitektforening, Åbenrå 34, 1124 Kbh. K.
Fra 2023 indfases i bygningsreglementet krav til bygningers klimaaftryk. Det betyder blandt andet, at alt nybyggeri fremover skal underkastes en livscyklusvurdering, LCA, som er en metode til at beregne udledninger og miljøaftryk. Samtidig indføres trinvist et loft over CO2-udledninger fra 2023 til 2029.
Dette endagskursus giver dig indblik i LCA, og du bliver rustet til at rådgive bygherre på et tidligt tidspunkt i byggefasen. Vi stiller skarpt på baggrund og definitioner for metoden og diskuterer arkitektens rolle og ansvar i indførelsen af en tidlig LCA i samarbejde med byggeriets parter. Og ikke mindst får du lejlighed til at øve dig i det gratis værktøj LCAbyg, der beregner bygningers miljøprofiler baseret på valg af forskellige materialer og konstruktionsprincipper og både understøtter LCA-kravet i den frivillige bæredygtighedsklasse og DGNB.
Kurset henvender sig til især til dig, der er projekterende arkitekt og ønsker et bedre overblik over begreber, metoder og værktøjer, der understøtter den bæredygtige omstilling. Dagen giver et godt afsæt til det videre arbejde med at dokumentere bygningers miljøaftryk og møde de kommende obligatoriske beregningskrav til nybyggeri.
LCA – baggrund, metode, krav
Arkitekten som tovholder i LCA-praksis
Kai Kanafani – Arkitekt MAA, forsker ved BUILD, Aalborg Universitet
Ret til ændringer forbeholdes.