Akademisk Arkitektforening

Arkitektur og menneskerettigheder. Arrangement i Arkitektforeningen den 16. januar, kl. 16.39

9.1.2013 Se profil  

Martin Yhlen

Det byggede miljø og måden vi indretter vores samfund på, har enorm indflydelse på vores liv og livskvalitet. Arkitektur spiller derfor en afgørende rolle i forhold til at fremme positive sociale forandringer.


Arkitektur er mere end kunst og æstetik – og kun for de få. Faget kan også bruges til at løse sociale og etiske problemstillinger og dermed bruges som et værktøj til at forbedre levevilkårene for mennesker over hele verden.


Når arkitekter arbejder i projekter i tredje verdens lande, er fokus på menneskerettigheder helt afgørende. For at skabe et succesfuldt projekt, er inddragelse af de berørte parter helt afgørende  samtidig med at der fokusere på de tilgængelige resourcer.


Arkitekturen skal således indgå i en større sammenhæng, som har fokus på de mennesker der bliver påvirket af arkitekturen - en tilgang som også kan tænkes at kunne overføres til en dansk kontekst.


Spørgsmålet til arrangementet er: hilke potentialer og udfordringer er der ved at implementere menneskerettigheder i den arkitektoniske praksis og det arkitektoniske produkt?


Arrangementet foregår på engelsk.


Oplægsholdere:
Kirstine Brøgger Jensen – Oplæg om Arkitekter Uden Grænsers arbejde, metoder og tilgang til arkitektur


Marie Løkke Rasmussen - undervisningsspecialist hos Institut for Menneskerettigheder


Rune Asholt - Arkitektur Uden Grænser - projekter og metoder


Jorge Lobos – oplæg om arkitektoniske løsninger i forhold til sociale problemstillinger samt præsentation af sine to publikationer om ’Architecture and Humantarian Emergencies’Dato: Ons, 16/01/2013


Tidspunkt: Kl. 16.30-18.30


Sted: Arkitekternes Hus, Strandgade 27A, 1401 København K


Kontaktperson: Martin Yhlén, myh@arkitektforeningen.dk

BilagStørrelse
arkitektur_og_menneskerettigheder.pdf404.57 kB

Kommentarer