Akademisk Arkitektforening

En lille anekdote..

30.4.2011 Se profil  

Julie Fraenkel

Kære alleudlands danskere..

Da jeg for nylig har trukket mine rødder op for en stund og bosat mig langt fra al det kendt og trygge, fik jeg lyst til at dele mine tanker og oplevelser med andre – andre, som måske kunne genkende min situation og derfor komme med et par gode råd på vejen eller med andre, som måske var på vej ud i verden og som havde brug for en mening...

Efter jeg havde taget min Bachelor-afgang fra Arkitektskolen i København, havde jeg brug for lidt luftforandring, men havde samtidig lyst til at blive i faget og videreudvikle mig.

Så.. jeg fik mig et job på en tegnestue langt, langt væk fra alt det vante.

Helt præcist befinder jeg mig i Australien. I en af Sydneys northern beaches – Newport.

Jeg har fået et job på en ganske god tegnestue – Peter Stutchbury Architecture.

Nu 3 måneder efter  jeg er startet, er jeg faldet til og nyder mit nye arbejde, nye liv og nye måder at gøre alting på. Men det er ikke altid let til at starte med....

At lede efter stillinger, at ansøge og at få svar eller vente på at få svar.. Det tog en evighed og testede min tålmodighed. Efter lange korrespondancer, cv og forskellige portfolio-udvekslinger og op til flere Skype-interview, gik det endelig igennem og jeg var på vej down under. Derefter startede kampen med visum, løn, bankkontoer etc. Tålmodighed, vedholdenhed og orden i papirerne er 3 gode ting at ruste sig med.

Men når så alt det praktiske er gået i orden er det, det hele værd. Jeg har mødet så mange søde mennesker, hvor jeg ikke engang behøvede spørge om hjælp, før de ordnede det hele for mig. Jeg har været ”hjemløs” i over en måned, hvilket resulterede i at jeg har sovet hos de fleste af mine kollegaer – fra sofaen hos den pige, hvis job jeg faktisk overtog, til min chefs eget hjem og i et af tegnestuens high-end projekter (se evt. vedhæftet foto..)

Det tager tid at finde sine fødder, når alt det man troede man vidste, pludselig viser sig at være anderledes og man føler sig lidt på bar bund.

Derfor er jeg glad for, at jeg har planlagt at blive mindst 1 år, for det giver mig tid til at finde min plads og få det meste ud af det.

Det var så min lille anekdote fra mit liv som udlandsarkitekt.

Kom endelig med jeres input og også meget gerne forslag til gode steder/bygninger/begivenheder, som I kender til – jeg vil suge alt til mig, mens jeg er her.

Hvis nogen går med tanker om at drage ud, evt. til Australien – skriv endelig, det kan være jeg har tilegnet mig lidt viden, som I andre kan få glæde af. 

BilagStørrelse
846.jpg141.29 kB
2310-089.jpg64.77 kB

Kommentarer

Kommentatorens hjemmeside Emilie
søn, 01/05/2011 - 20:25

Tak for anekdoten, det lyder spændende !
(var i Australien sidste vinter, det er jo et fantastisk land med så meget at byde på..)
Held og lykke fremover ;D

Kommentatorens hjemmeside Charlotte Valmin
ons, 04/05/2011 - 13:06

Det var en fin og munter beskrivelse, Julie.

Jeg arbejdede selv i Sydney i '89/'90 lige før recessionen kom drønende ind fra højre. I første omgang søgte jeg ind på Devine, Erby og Mazlin, som på det tidspunkt var Australiens største tegnestue. De måtte fyre 50 mand overnite, da en mega-investor gik neden om og hjem. Vi fik løn i ikke kun 1 uge efter opsigelsen, men hele to - det var meget fornemt!

Derefter startede jeg med at søge ud fra telefonbogen - nu skulle det være en mindre tegnestue - og nåede til Jim Anderson and partners, så var der bid. Der arbejdede jeg med bl.a. en tæt/lav boligbebyggelse i bedste danske stil.

Det har været værdifuldt at være udenlands at arbejde - det giver en videre horisont og et fint indblik i andre værdisystemer.

Jeg har faktisk stadig forbindelse til adskillige af de kollegaer og venner jeg fik.

View profile
Ronald Hauber Arkitekt MAA RIBA
tir, 10/05/2011 - 07:41

Tak for indlaegget, saa vidt jeg kan se, det foerste i Udlandsnetvaerket siden engang i 2008...
Enjoy Sydney (der er nu ogsaa godt ovre vestpaa - i WA)

Kommentatorens hjemmeside Charlotte Valmin
tir, 10/05/2011 - 20:03

Hej Ronald. I og med, at du skriver æ, ø og å 'på udenlandsk' gætter jeg næsten på, at du befinder dig et andet sted end Danmark. Vil du fortælle os, hvor du slår dine folder og hvilke erfaringer du har? Mange hilsner Charlotte Valmin