NYHED 14.09.21

50 ansøgere til Projekt START

Ved at matche nyetablerede tegnestuer med konkrete opgaver i kommunerne skal Projekt START gøre det nemmere at komme ind på markedet. Nu er ansøgningsfristen udløbet, og 50 ansøgere har budt ind. De udvalgte tegnestuer offentliggøres til oktober.

To workshops gav ansøgerne mulighed for at skærpe formuleringen af deres tegnestue og faglige ståsted i det manifest, som nu danner grundlag for bedømmelsen. Foto: Alonso Mayo

Sidsel Gelting Hodge

Fagkonsulent

+45 30 85 90 07

sgh@arkitektforeningen.dk

Hvordan præsenterer man sig selv og sit faglige ståsted som ny tegnestue? Og hvordan skærper man sin profil, både over for sig selv og i mødet med potentielle kunder og samarbejdspartnere?

Den udfordring har en række vækstlagstegnestuer arbejdet intenst med hen over sensommeren, og 50 tegnestuer har netop afleveret deres foreløbige faglige manifest til Projekt START – et fælles projekt, som Arkitektforeningen og Dreyers Fond skød i gang før sommerferien for at hjælpe de yngre, talentfulde tegnestuer med at vinde fodfæste på markedet.

Matchmaking for kommuner og tegnestuer

START skal bane vejen for et bredere felt af muligheder i valg af samarbejdspartnere og øge opmærksomheden på den værdi, samarbejde med en mindre arkitektvirksomhed kan give kommunen. Helt konkret skal projektet matche nyetablerede talenter med opgaver i kommunerne og støtte en række kommunale pilotprojekter, som kan tjene til eksempler på, hvordan samarbejdet med arkitekturens vækstlag kan føre til nytænkende løsninger af stor værdi.

Projektets bedømmelsesudvalg går nu i gang med udvælgelsen af op til 30 tegnestuer – på baggrund af blandt andet manifesterne, som er tegnestuernes egne formuleringer af deres vision og faglige ståsted. I oktober offentliggøres de udvalgte tegnestuer, som er klar til at blive koblet med konkrete kommunale opgaver i mindre skala. Det kan være alt fra udviklingen af et byrum til en landskabsanalyse, en ombygning eller noget helt fjerde.

Stor interesse i kommunerne for at være med

Med Projekt START indgår Arkitektforeningen løbende samarbejdsaftaler med kommunerne – og heldigvis er interessen stor for at være med, siger fagkonsulent og projektleder i Arkitektforeningen, Sidsel Gelting Hodge:

”Vi har været rundt og besøge en række kommuner rundt omkring i landet, og det har givet os ekstra blod på tanden. Vi oplever en utrolig åbenhed over for muligheden for at blive koblet til vækstlaget og høste fordel af den nye generations ildhu,” siger hun og tilføjer, at processen ikke stopper her:

”Vi kommer til at fortsætte indsatsen med at besøge kommunerne for at skabe og vise de gode eksempler på, hvad vækstlagstegnestuerne formår.”

Sidsel Gelting Hodge

Fagkonsulent

+45 30 85 90 07

sgh@arkitektforeningen.dk

Vækstlagstegnestuer skal frem i lyset

Projekt START matcher nystartede tegnestuer med konkrete opgaver

Det skal være nemmere for vækstlagets tegnestuer at komme ind på markedet. Ved at matche nyetablerede talenter med konkrete opgaver i kommunerne skal Projekt START gøde jorden for nye samarbejder på tværs.

Læs om projektet
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +