NYHED 10.11.20

Arkitekturåret 2023 tager form

I hele 2023 vil København, som kun den anden by nogensinde, bære titlen UNESCO-UIA World Capital of Architecture. Titlen er blevet tildelt i forbindelse med Københavns værtskab for World Congress of Architects i juli 2023, der arrangeres af det danske sekretariat, UIA 2023 CPH, som er forankret i Arkitektforeningen. Københavns kommune har netop lanceret arkitekturåret under overskriften ”Copenhagen in Common” samt et nyt website, hvor de bl.a. løfter sløret for den grafiske identitet og årets temaer, som både kigger tilbage i historien og ind i en bæredygtig fremtid.

Grafik fra Copenhagenincommon.kk.dk

Mette Lindberg

CEO

+45 53 58 02 10

ml@uia2023cph.org

Bæredygtighed i fokus

Man kan regne med, at Københavnere, danskere og gæster i 2023 vil få rig mulighed for at dykke ned i Københavns omfangsrige arkitekturhistorie og fremtidige, bæredygtige udvikling. Copenhagen in Common er overskriften for arkitekturåret i Hovedstaden, og det forklares med, at året kommer til at blive fejret ”med alt det, vi har til fælles, når vi ser tilbage, og alt det vi kan gøre sammen, når vi kigger frem”. Med den officielle titel UNESCO-UIA World Capital of Architecture som løftestang vil Københavns Kommune skabe global og lokal opmærksomhed om Københavns arkitektur, hvor de mange innovative, bæredygtige løsninger kan fungere som grundlaget for en debat om, hvordan fremtidens bæredygtige storby skal se ud. Med spændende arkitekturtiltag i hele 2023 vil Københavns Kommune sørge for, at borgerne kan være med til at besvare spørgsmål som: Hvordan kan vi leve, bo og bygge med respekt for naturen og planetens grænser? Hvordan udvikler vi en by, der har plads til alle? Hvordan sørger vi for, at København fortsætter med at være en af verdens bedste byer at leve i?

Mette Lindberg

CEO

+45 53 58 02 10

ml@uia2023cph.org

https://arkitektforeningen.dk/wp-content/uploads/2020/11/shapes-small.mp4
video/mp4

Gå på opdagelse på https://copenhagenincommon.kk.dk/

Global arkitekturkongres

Arkitekturårets bæredygtige fokus griber ind i den globale arkitekturkongres, World Congress of Architects, der i juli 2023 bliver afholdt i København og har FN’s verdensmål som det altoverskyggende hovedtema. Mens resten af arkitekturåret vil være rettet mod formidling af arkitektur til Hovedstadens borgere, så henvender kongressen sig til branchefolk fra hele verden. Kongressen bliver arrangeret af det danske kongressekretariat, UIA 2023 CPH, som er forankret i Arkitektforeningen. Det er den internationale arkitektforening UIA og UNESCO, der, som et nyt tiltag, har tilbudt kongressens værtsbyer at benytte titlen ”UNESCO-UIA World Capital of Architecture”. I 2021 bliver Rio den første by til at bære titlen, hvor byen også har værtskabet for den 27. version af den globale arkitektkongres.

Få indflydelse på programmet

Programmet for Københavns arkitekturår i 2023 vil blive udarbejdet af Københavns Kommune sammen med kulturinstitutioner, arkitekter, uddannelser, erhvervsliv, lokale entreprenører og med hjælp fra hvad man på hjemmesiden kalder ’nørder og ildsjæle’. Du kan kontakte sekretariatet med idéer eller forslag om at indlede et samarbejde, eller du kan følge med og få information om kommende partnerskabsworkshops og samarbejdsformater enten på hjemmesiden eller ved at tilmelde dig arkitekturårets nyhedsbrev.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +