NYHED 24.04.19

At blive og forblive kreativ

En af arkitektens kernefagligheder er kreativiteten, der handler om at kunne forestille sig det nye og skabe det endnu ikke eksisterende. Men kreativitet er ikke en selvfølge. Interview med psykolog Thea Mikkelsen.

Thea Mikkelsen. Fotografi af Henning Hjorth

Dorte Maria Vestergaard

Kreativitet skal plejes og det er en ressource, som man ikke bør overforbruge uden at have mulighed for genopladning og inspiration. Kurset Professionel kreativitet er udviklet af Arkitektforeningens Efteruddannelse i samarbejde med erhvervspsykolog Thea Mikkelsen, der også er underviser på kurset.

Hvordan kan arkitekter få glæde af kurset Professionel kreativitet?
”Det kan de af flere årsager: som professionel kreativ er det vigtigt at være opmærksom på, hvilke værdier man arbejder for, hvad der kendetegner den individuelle arkitektoniske faglighed, og hvad der gør vores arbejde spændende for os. Det er nemlig herfra vi får de originale ideer”, siger Thea Mikkelsen.

Forbliv innovativ og undgå reproduktioner

Ved at professionalisere kreativiteten kan man som arkitekt blandt andet blive bedre til at skabe de rigtige rammer til at tænke innovativt og undgå reproduktion:

”Kursisterne kan igennem kurset forvente at få en bedre procesforståelse og viden om, hvilke organisatoriske rammer der muliggør, at de kan tænke i nye arkitektoniske løsninger – såvel som, hvad der umuliggør det, så de kommer til at reproducere de samme løsninger igen og igen. Det er nemlig ikke kun tid”, forklarer Thea Mikkelsen.

På spørgsmålet om, hvordan man kan blive professionel indenfor kreativitet, svarer Thea Mikkelsen resolut:
”Det kan man ved at erhverve sig en større viden om, hvad der i rammesætning og selv- og projektledelse befordrer ens egen og andres evne til at tænke nyt individuelt såvel som i grupper.”

Kurset Professionel kreativitet henvender sig til arkitekter, der vil bevare en levende kreativitet indenfor professionelle rammer, hvad enten det er indenfor byplanlægning, i konkurrencer, som leder af teams eller i forbindelse med konkret arkitektur- og designudvikling. Som Thea Mikkelsen udtrykker det:

”Man skal ikke have andre forudsætninger end en lyst til at vide mere.”

Kurset afholdes den 29. og 30. oktober 2020. Læs mere og tilmeld dig her.

Dorte Maria Vestergaard

Om Thea MikkelsenThea Mikkelsen er erhvervspsykolog med fokus på de kreative brancher. Thea Mikkelsen er født i København i 1974. Hun er cand. mag. i Litteraturvidenskab og Moderne Kultur og Kulturformidling og cand. psych. fra Københavns Universitet.Thea har i over 10 år arbejdet som coach, konsulent og underviser i kreative virksomheder og andre steder, hvor mennesker skal udføre kreativt og innovativt arbejde.Thea Mikkelsen har skrevet flere bøger om professionel kreativitet, bl.a. bogen Kreativitetens psykologi fra 2009, som i 2020 udkommer i en opdateret udgave på engelsk på forlaget Routledge

Kurser hos Arkitektforeningen

Styrk din faglighed

Se tilgængelige kurser

Kurser
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +