NYHED 20.05.19

Bygningsreglementet som ramme

At kende Bygningsreglementet er nødvendigt for at kunne holde idé og virkelighed op mod hinanden og for at kunne arbejde sammen på lige fod med byggeriets øvrige parter. Arkitekt Dorthe Schacht Linius fra Holscher Nordberg Architecture and Planning deltog på kurset Basisviden om Bygningsreglementet. Med hjem fik hun et godt overblik over Bygningsreglementets mange punkter.

Infill I Stockhusgade: Holscher Nordberg Architecture and Planning

”Bygningsreglementet udgør rammerne for alt det, vi designer. På kun 1 dag, fik jeg et rigtig godt overblik over samtlige punkter i Bygningsreglementet”, siger Dorthe Schacht Linius.

Kurset indeholder meget faktuelt stof. Hvordan formidles det?
”Materialet formidles som en sammenhængende gennemgang af samtlige punkter i Bygningsreglementet. Det giver et godt overblik at komme igennem det hele i så koncentreret et forløb. Til daglig dykker man jo mere sporadisk ned i reglementet og ofte i de samme kapitler, men her får man overblikket”.

Hvad er det vigtigste, du lærte på kurset?
”Jeg fik placeret Bygningsreglementet i en større kontekst i forhold til de love, det refererer til. Vi kom også kort omkring de øvrige bestemmelser, som lægger rammerne for et byggeprojekt”.

Hvordan har du efterfølgende kunnet bruge kurset i dit arbejde?
”Jeg kan mærke, at jeg her efterfølgende har fået en bedre forståelse af, hvilke informationer, det er, jeg kan finde i bygningsreglementet, og hvad der skal findes andre steder. Man kan jo ikke vide alt, men så længe, man ved, hvor man skal søge efter den information, man mangler, er man ret langt”.

Hvem vil du anbefale kurset til?
”Indtil videre har jeg spredt budskabet til mine kollegaer her på tegnestuen. Det overblik jeg har fået over de forskellige kapitler i Bygningsreglementet er vigtig og relevant viden for alle arkitekter”.

Kurset afholdes den 23. september 2020.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +