NYHED 21.09.22

Lej en seng ud til en arkitekt under verdenskongressen i 2023

Vil du invitere en arkitekt indenfor under verdenskongressen for arkitekter i juli 2023 – og samtidig gøre det muligt for flere at komme hertil? Meld dig som vært på archistay.dk.

Arkitektforeningen søger værter, som har lyst til at udleje en sofa, et værelse eller en hel bolig til kongressens internationale gæster – fra arkitekt til arkitekt. Foto: Alonso Mayo

Signe Frøkiær

Kommunikationsmedarbejder

sf@arkitektforeningen.dk

Ny platform for værtsskab fra arkitekt til arkitekt

I 2023 er København vært for verdenskongressen for arkitektur. Op mod 10.000 arkitekter vil lægge vejen forbi den danske hovedstad fra den 2.-6. juli for at diskutere, hvordan arkitekturen kan bidrage til at nå verdensmålene og sætte fokus på den helt nødvendige udvikling af nye bæredygtige løsninger, ny praksis og nye samarbejdsformer. Begivenheden er også en mulighed for, at de besøgende arkitekter kan rejse rundt i hele Danmark. Og den er en anledning til at verdens arkitekter kan møde hinanden, udveksle viden og opbygge nye relationer omkring den fælles passion for arkitektur.

Det er baggrunden for, at Arkitektforeningen lancerer Archistay.dk – en digital platform under konceptet Human Hotel, som bedst kan beskrives som en hybrid mellem Airbnb og LinkedIn, men med værtsskabet i centrum.

Nu søger vi værter, som har lyst til at udleje en sofa, et værelse eller en hel bolig til kongressens internationale gæster – fra arkitekt til arkitekt.

Teksten fortsætter længere nede.

Signe Frøkiær

Kommunikationsmedarbejder

sf@arkitektforeningen.dk

“Det er helt unikt, at så mange arkitekter fra hele verden kommer til København på én gang. Derfor åbner jeg mit hjem […]”

Kasper Guldager, arkitekt MAA og medstifter af Home.Earth

Foto: Maria Ionova-Gribina og Human Hotel

Lej en seng til en arkitekt

Vil du være vært, når verdens arkitekter gæster Danmark?

Ud over at skabe grobund for det personlige møde omkring en række fælles værdier, er formålet at tilbyde en inspirerende, bæredygtig og betalbar overnatningsmulighed for kongressens internationale gæster i tråd med kongressens tema ’Sustainable Futures – Leave No One Behind.

Arkitekt MAA og medstifter af Home.Earth Kasper Guldager er én af de første til at melde sig på banen:

”Det er helt unikt, at så mange arkitekter fra hele verden kommer til København på én gang. Derfor åbner jeg mit hjem for at være en del af et bæredygtigt værtskoncept, som sikrer, at alle – uanset økonomiske råderum – har mulighed for at bo billigt og hjemligt under kongressen. Jeg glæder mig meget til at se, hvem som flytter ind,” siger han.

Også Mette Lyng Hansen, arkitekt MAA og adm. direktør for Gottlieb Paludan Architects har valgt at slå dørene op under kongressen:

”Archistay er et spændende koncept, hvor værtskabet er i fokus. Jeg glæder mig til nye bekendtskaber med fagfæller, hvor vi gennem det personlige møde kan berige hinanden ved at udveksle idéer og viden. Og så glæder jeg mig selvfølgelig til at vise dem Københavns arkitekturseværdigheder,” siger hun.

Sådan virker det

Archistay er bygget op efter samme princip, som man kender det fra lignende digitale platforme, for eksempel AirBnB. Her præsenteres bolig og vært, og derudover skaber platformen mulighed for, at man som vært kan highlighte særlige interesser eller idéer til aktiviteter og på den måde møde andre med samme faglige fokus.

Som gæst flytter man således ind hos sin vært, om det så er på sofaen, i boligens ekstra værelse, en hel bolig eller et sommerhus. Og som vært forpligter man sig til at være aktiv og tilstedeværende – om end i det omfang, man selv og gæsten ønsker.

“ Jeg glæder mig til nye bekendtskaber med fagfæller, hvor vi gennem det personlige møde kan berige hinanden ved at udveksle idéer og viden.”

Prisloft skal gøre det muligt for flere at komme hertil

For at skabe mulighed for, at så mange som muligt kan komme hertil, er der sat et prisloft for, hvor meget man som vært kan tage for udlejning af sin bolig: Udlejning af en hel bolig: max kr. 500, udlejning af værelse: max kr. 350, udlejning af delt værelse: max kr. 150 kr.

Som vært kan man maksimalt tage 350 kr. pr. overnatning/pr. person, fordi vi dermed kan gøre det nemmere for deltagere fra hele verden at få råd til at komme hertil.

Filtrér: Arkitektforeningen

Job