Klik for at kopiere
https://arkitektforeningen.dk/nyheder/lej-en-seng-ud-til-en-arkitekt-under-verdenskongressen-i-2023/
Vil du invitere en arkitekt indenfor under UIA Verdenskongressen for Arkitekter i juli 2023 – og samtidig gøre det økonomisk muligt for flere at komme hertil? Meld dig som vært på vores digitale platform archistay.dk.
Fra den 2.-6. juli 2023 er København vært for UIA Verdenskongressen for Arkitekter. Her vil omkring 10.000 arkitekter lægge vejen forbi den danske hovedstad for at diskutere, hvordan arkitekturen kan bidrage til at nå verdensmålene og sætte fokus på den helt nødvendige udvikling af nye bæredygtige løsninger, ny praksis og nye samarbejdsformer.
Begivenheden er også en mulighed for, at de besøgende arkitekter kan rejse rundt i hele Danmark. Og den er en anledning til at verdens arkitekter kan møde hinanden, udveksle viden og opbygge nye relationer omkring den fælles passion for arkitektur.
Sådan lyder baggrunden for, at Arkitektforeningen har lanceret Archistay.dk, som formidler privat indkvartering i forbindelse med verdenskongressen.
Archistay er en digital platform, som bedst kan beskrives som en hybrid mellem Airbnb og LinkedIn, men med værtskabet i centrum. Vi søger værter, som har lyst til at udleje en sofa, et værelse eller en hel bolig til kongressens internationale gæster.
Teksten fortsætter længere nede.
Foto: Maria Ionova-Gribina og Human Hotel
Vil du invitere en arkitekt indenfor under UIA Verdenskongressen for Arkitekter i juli 2023 – og samtidig gøre det økonomisk muligt for flere at komme hertil? Meld dig som vært på archistay.dk.
Læs mereKasper Guldager, arkitekt MAA og medstifter af Home.Earth
Udover at skabe grobund for det personlige møde omkring en fælles faglighed, er skal Archistay også tilbyde en inspirerende, bæredygtig og betalbar overnatningsmulighed for kongressens internationale gæster i tråd med kongressens tema ’Sustainable Futures – Leave No One Behind’.
Arkitekt MAA og medstifter af Home.Earth Kasper Guldager var én af de første til at melde sig som vært:
”Det er helt unikt, at så mange arkitekter fra hele verden kommer til København på én gang. Jeg åbner mit hjem for at være en del af et bæredygtigt værtskoncept, som sikrer, at flere – uanset økonomiske råderum – har mulighed for at bo billigt og hjemligt under kongressen. Jeg glæder mig meget til at se, hvem som flytter ind,” siger han.
Også Mette Lyng Hansen, arkitekt MAA og adm. direktør for Gottlieb Paludan Architects har valgt at slå dørene op under kongressen:
”Archistay er et spændende koncept, hvor værtskabet er i fokus. Jeg glæder mig til nye bekendtskaber med fagfæller, hvor vi gennem det personlige møde kan berige hinanden ved at udveksle idéer og viden. Og så glæder jeg mig selvfølgelig til at vise dem Københavns arkitekturseværdigheder,” siger hun.
Archistay er bygget op efter samme princip, som man kender det fra lignende digitale platforme, for eksempel AirBnB. Her præsenteres bolig og vært, og derudover skaber platformen mulighed for, at man som vært kan highlighte særlige interesser eller idéer til aktiviteter og på den måde møde andre med samme faglige fokus.
Som vært forpligter man sig desuden til at være aktiv og tilstedeværende – om end i det omfang, man selv og gæsten ønsker.
Mette Lyng Hansen, arkitekt MAA og adm. direktør for Gottlieb Paludan Architects
For at skabe mulighed for at så mange som muligt kan få råd til at komme hertil og deltage i kongressen, er der sat et prisloft for, hvor meget man som vært kan tage for udlejning af sin bolig. Max-priserne er: