NYHED 30.06.21

Mesterlærlinge fordyber sig i restaurering i Nyhavn

Skt. Petersborg-grøn, Cinnober-rød – og hvordan blander man perlegrå? 10 ildsjæle følger ’Mesterlære i restaurering’ hos arkitekt MAA Bente Lange med både hoved og krop. Teori og historie er centralt – men også at have hænderne i stoffet helt bogstaveligt: At prøve selv. Til september er der pladser på et nyt hold.

Lena McNair

Medlemschef

+45 30 85 90 05

lm@arkitektforeningen.dk

Det er langt fra hver dag, der er tid til og mulighed for at fordybe sig i arkitekturens stof med de bare næver, når man er projekterende eller sagsarkitekt. Det gør mesterlæren hos en af restaureringsfagets store skikkelser til et tilløbsstykke. Her er rum for både praktiske afprøvninger, faglige diskussioner, værkbesøg og teoriforståelse.

Et håndplukket hold

De ti tilmeldte på pionérholdet havde netop et fælles ønske om at udvikle deres faglighed i en blanding af praksis og teori. Og den vision havde Bente Lange også med kurset:

”Jeg syntes, der manglede en mulighed for at dykke intenst ned i restaureringens stof ved siden af ens faglige praksis på en tegnestue. Man er som arkitekt nødt til at vide en masse om stilhistorie, perioder, materialer og metoder for at kunne arbejde med restaurering. Mange huse skal jo ikke transformeres eller omdannes, de skal føres tilbage og samtidig kunne bære moderne krav”, understreger hun og fortsætter:

”Det giver udfordrende faglige problemstillinger, som det er rigtigt givende at diskutere sammen med andre.”

Lena McNair

Medlemschef

+45 30 85 90 05

lm@arkitektforeningen.dk

Malingstyper og trapperum

Undervisningen foregår med centrum i Bente Langes tegnestue i Nyhavn. Her undervises, afprøves og diskuteres – og så går ture ud til aktuelle og relevante værkbesøg og byggepladser. Ukendte trapperum, blanding af linolie-maling og landskabelige overvejelser omkring en fredet bygning har været blandt emnerne:

”Det har været fantastisk at arbejde med holdet og have så mange detaljerede og ’nørdede’ diskussioner”, siger Bente Lange. ”Mens vi arbejder, opstår restaureringsfaglige dilemmaer, som man støder ind i, og som der kan være flere løsninger på – og dem har vi så et rum for at udforske på stedet. Vi er kommet langt sammen; har besøgt forskellige steder sammen og arbejdet ned i stoffet. For mig er det også en skøn måde at give min viden fra mig på”.

Skal du have en af de sidste pladser på holdet i september?

Bliv mesterlære i restaurering

Klik dig ind på siden og få Bente Langes opskrift på, hvordan man arbejder med restaurering.

Læs mere og tilmeld dig
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +