NYHED 09.05.23

Ny forperson for Arkitekter Uden Grænser: Arkitekter kan og skal gøre en forskel i verden

Christoffer Breitenbauch, arkitekt MAA på tegnestuen ADEPT, er nyvalgt forperson for Arkitekter Uden Grænser (AUG) i Danmark. Han ser gerne, at flere får øje, på hvordan planlægning og arkitektur kan bidrage til en bedre verden.

Foto: Cornelia Gramkow

I sin tid som arkitektstuderende arbejdede arkitekt MAA Christoffer Breitenbauch som frivillig på Filippinerne: ”Det blev den mest definerende tid i mit liv. For det gik op for mig, hvor stor en ting det er at være frivillig – og hvor stor en hjælp, det kan være,” siger han.

”Derfor synes jeg, at det er vigtigt, at Arkitekter Uden Grænser også kan tilbyde unge arkitekter en mulighed for at komme ud i verden, så de kan opleve, at vi kan og skal gøre en forskel i verden – i tæt samarbejde med udsatte og fattige grupper og deres organisationer,” uddyber arkitekten om organisationen, der  arbejder for at skabe udvikling med arkitektur og planlægning som redskaber. Gennem arkitektfaglige udviklingsprojekter, oplysning om bekæmpelse af fattigdom, ved at forbedre jordrettigheder i slumkvarterer og uformelle bosættelser og ved give mennesker adgang til anstændige boligforhold og levevilkår – alt sammen ved hjælp af et stærkt frivilligt engagement.

”Vi lever i en lille velfærdsboble i en verden med stor ulighed. Vi har både ekspertise og ressourcer. Det forpligter. Gennem vores fag som arkitekter kan vi være med til at arbejde for en mere socialt lige verden,” siger Christoffer Breitenbauch, som til daglig arbejder for tegnestuen ADEPT.

Større synlighed og mere samarbejde

Arkitektforeningen bakker op om Arkitekter Uden Grænser ved at skabe synlighed om det vigtige arbejde for at skabe en verden i bedre social balance. Og netop i år, hvor København er arkitekturhovedstad, og Arkitektforeningen er vært for UIA Verdenskongressen for Arkitekter er der stærk platform til at slå organisationens navn fast og skabe grobund for et større samarbejde med hele branchen.

Mest synlig bliver Arkitekter Uden Grænser med en verdensmålspavillon foran BLOX og Dansk Arkitektur Center i København. Pavillonen “Bio-centre” er én af mange, som i denne tid skyder op rundt omkring i København og viser, hvordan bæredygtig udvikling kan skabes gennem det 17. verdensmål: Nye partnerskaber – i dette tilfælde med fokus på, hvordan sanitet i slummen kan redde liv.

”Jeg håber, at vi kan få både arkitekter og tegnestuer til at betragte Arkitekter Uden Grænser som deres forlængede arm. I dag har vi som stand en stolthed over dansk arkitektur og godt dansk design, den stolthed bør også gælde den støtte, vi yder fattige og udsatte grupper i
udviklingslandene,” siger Christoffer Breitenbauch og tilføjer så:

”Styrken i vores organisation er de mange passionerede medlemmer og frivillige, der bidrager med deres faglige felt og profession. Det er ret unikt. De er virkelig engagerede. Mit job som forperson bliver derfor at gøre det lettest muligt for flest mulige at engagere sig og gøre en forskel, uden at arbejdspresset bliver for stort.

Læs mere hos Arkitekter Uden Grænser

Og se deres verdensmålspavillon

Læs mere
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +