Klik for at kopiere
https://arkitektforeningen.dk/nyheder/ny-ledelse-skal-sikre-hoej-faglighed-og-politisk-indflydelse-i-arkitektforeningen/
I denne uge tiltræder Arkitektforeningens nye politiske direktør, hvilket markerer starten på en væsentlig styrkelse af foreningens politiske arbejde. Samtidig samler vi alle faglige aktiviteter under ét for at styrke synergierne mellem foreningens mange projekter og bringe fagligheden tættere på medlemmerne. MAA og udviklingschef Dorte Sibast får ansvaret for fagligheden.
Klima- og biodiversitetskrise, øgede vandmængder – og et stadig øget behov for at gå til byggeriet og udviklingen af vores byer, boliger og landskaber på nye måder – er kommet højt på den politiske dagsorden. I den forbindelse har Arkitektforeningen foretaget en organisationsændring, der skal styrke foreningen i arbejdet med at påvirke udviklingen og debatten om det byggede miljø – både fagligt og politisk. Og ikke mindst klæde medlemmerne på til et fag i hastig forandring.
Det sker dels gennem ansættelsen af Tobias Zacho Larsen, som er cand. scient. pol. og tidligere partner i Advice og leder af deres afdeling for public affairs. Tobias Zacho Larsen starter den 15. august og får ansvaret for politik og kommunikation, som samles i et team.
Samtidig samler Arkitektforeningen alle faglige aktiviteter under ledelse af arkitekt MAA og udviklingschef Dorte Sibast. Dermed bringes alle husets kompetencer, der beskæftiger sig med faglige udviklingsprojekter, medlemsaktiviteter samt efteruddannelse, sammen.
”Med ansættelsen af en politisk direktør får vi en ny stærk kompetence ind, der skal skærpe vores politiske prioriteringer og indflydelse. Og med sammenlægningen af faglighed og medlemskab ønsker vi at bringe husets faglige kompetencer tættere på hinanden og på vores medlemmer. Samtidig skal det gøre os bedre til at bruge vores medlemmers viden og kompetencer, både i det faglige og politiske arbejde”, forklarer direktør Lars Autrup.
Et af fokusområderne i den nye afdeling for faglighed bliver at styrke værdien af medlemskabet, så medlemmerne oplever en større transparens og åbenhed – og kan se en direkte værdi i foreningens tilbud uanset, hvor de er i karrieren, forklarer Dorte Sibast:
”Vi vil for eksempel gerne udvikle flere nye netværk og gøre det lettere for medlemmerne at igangsætte og udvikle faglige netværk og aktiviteter. Og så er ambitionen at styrke vores kurser og efteruddannelser, så foreningen fortsat kan imødekomme dét, som det kræver af arkitekterne at kunne levere ind i et samfund og en branche i konstant og hurtig udvikling”.
En vigtig del af den nye struktur er netop at frisætte flere ressourcer til at styrke kompetenceopbygningen blandt medlemmerne. Derfor vil Lena McNair, som hidtil har haft ansvaret for kurser og medlemskab, nu få fuldt fokus på at udvikle Arkitektforeningens kursus- og efteruddannelsesprogram.
Ved at forene kommunikation og politik samt samle fagligheden ét sted, er målet at blive skarpere i de faglige tilbud til medlemmerne og markere sig tydeligere i debatten og på den politiske arena.
Begge dele sker i lyset af en række undersøgelser, der har vist, at medlemmerne efterspørger en tættere sammenkobling mellem faglighed og medlemskab samt større politisk synlighed.
Den nye organisatoriske tilgang er således et vigtigt skridt i forhold til at knytte fagligudvikling tættere til medlemskabet, for at sikre, at Arkitektforeningen fortsat kan være relevant og værdifuld for både nuværende og kommende generationer af arkitekter.