Klik for at kopiere
https://arkitektforeningen.dk/nyheder/ny-publikation-saetter-ord-paa-forandringerne-i-arkitekturen-og-vores-blik-paa-naturen/
Den første tekstsamling i serien Sensing Earth er netop kommet ud af trykken. Gennem interviews samt tekst- og billedbidrag fra en lang række arkitekter, billedkunstnere, forfattere og videnskabsfolk, kredser publikationen om skiftet mod en ny nænsomhed over for vores klode og naturen. Og hvordan det afspejler sig i arkitekturen, arkitektens rolle og behovet for nye fortællinger. Særpris (100 kr.) for MAA'ere og medlemmer af FORUM ved køb i Arkitektens Butik, København.
Et paradigmeskifte er på vej i arkitekturen og det byggede miljø. Et skifte fra et globaliseret produktions- og forbrugssamfund til en ny nænsomhed over for vores klode og naturen. Men hvad betyder skiftet for vores forestilling om det gode liv? Hvordan taler vi om det – og hvad betyder det for arkitekturen og de rammer, den skabes indenfor? Det undersøger projektet Sensing Earth i en samtalerække, en tekstsamling og en udstilling.
Første udgivelse i rækken af tekstsamlinger tager udgangspunkt i en offentlig samtale fra efteråret 2024 under overskriften ’Sprog – hvordan kan vi tale om Arkitekturen?’ og udfolder emnet gennem interviews med- og tekst- og billedbidrag fra en lang række arkitekter, billedkunstnere, forfattere og videnskabsfolk. Bidragene undersøger temaet gennem refleksioner over, hvad det er vi giver opmærksomhed, hvordan vi drager omsorg for vores omgivelser, og det vi skaber – eller andre har skabt, natursyn, arkitektens rolle i forandringens tid og nødvendigheden af nye fortællinger.
I tekstsamlingen finder du interviews med og bidrag af forfatter Amalie Smith, forfatter og bådebygger Peder Frederik Jensen, arkitekt MAA Peter Ravnborg, billedkunstner Camilla Berner, gruppe-aja, arkitekt MAA og forsker Anne Pind, botaniker Stefano Mancuso, biolog Rasmus Ejrnæs, kulturgeograf og forfatter Emmy Laura Perez Fjalland, litteraturprofessor Dan Ringgard, arkitekt MAA Kim Lenchow, sociolog Rune Baastrup, gruppen Animali Domestici og Caroline Dayer, arkitekt MAA Stine Christiansen og kunsthistoriker og ph.d. Marianne Krogh.
I løbet af vinteren og foråret 2025 udkomme tre tekstsamlinger mere, der følger op på de resterende tre samtaler i serien Sensing Earth. Du kan se og tilmelde dig de kommende arrangementer her:
Samfundets betingelser – hvilke rammer har arkitekturen brug for?
Praksis – hvordan skal vi bygge?
Handling – Arkitekturens sprog, rammer og praksis: perspektiver og agens
Om Sensing Earth
Sensing Earth er et projekt under Agenda Earth, et større initiativ, der sætter ord og billeder på fremtidens byggede miljø og landskaber og afsøger de lovgivningsmæssige rammer, der skal muliggøre det. Initiativet drives af Arkitektforeningen og udvikles løbende i samarbejde med Dreyers Fond og Advokatsamfundet – og er støttet af Dreyers Fond. Samtalerækken og tekstsamlingerne Sensing Earth er støttet af Statens Kunstfond og ledet og redigeret af ph.d. Marianne Krogh.
Den første tekstsamling i serien tekstsamlingen “Sensing Earth” bringer nye tekster og tanker i spil om, hvordan vi kan tale om de forskydninger, der sker inden for arkitekturen og vores syn på naturen. Pris: 140 kr. (Husk som MAA får du 15 % i Arkitektens Butik)
Bestil den her