NYHED 20.05.20

Open call: Mies van der Rohe Award 2021

Mies van der Rohe-Award er Europas vigtigste arkitekturpris. Prisen uddeles hvert andet år, og i år har Arkitektforeningen i samarbejde med Danske Arkitektvirksomheder valgt at lave et open call, hvor du kan indstille din favorit.

Foto: Harpa i Reykjavik af Henning Larsen Architects i samarbejde med Batteriið Arkitekter og Studio Olafur Eliasson

The Mies van der Rohe Award uddeles hvert andet år til et europæisk arkitekturværk. Flere hundrede projekter fra hele Europa bliver indstillet af udvalgte fagpersoner og arkitektforeninger, og sidste år dystede 383 værker om den eftertragtede pris. I Danmark er der flere, der indstiller – heriblandt Danske Arkitektvirksomheder og Arkitektforeningen, fordi vores fælles medlemskab af den europæiske arkitektforening, ACE, giver os mulighed for sammen at foreslå fem værker til den internationale jury.

Juryen

Danske Arkitektvirksomheder og Arkitektforeningen har nedsat en lille jury bestående af formand for Danske Arkitektvirksomheder Katja Viltoft og Johnny Svendborg, formand for Arkitektforeningen, til at udvælge fem projekter blandt de indsendte forslag, som vi sender videre til den internationale jury.

Indstil et projekt

Har du lyst til at foreslå et arkitekturværk til juryen, skal du sende et billede og en kort beskrivelse til mies@arkitektforeningen.dk senest fredag den 19. juni 2020.
Værket skal være opført i perioden 1. oktober 2018 til den 1. oktober 2020 i Danmark, men kan være tegnet af både en dansk og/eller en udenlandsk arkitekt. Det kan også være opført i udlandet, men tegnet af en dansk arkitekt.

24. august indstiller den danske jury de fem danske bidrag til prisen, der uddeles ved en prisuddeling i Barcelona i maj 2021.

Tidligere vindere

I 2019 vandt Frédéric Druot Architecture, Lacaton & Vassal Architectes and Christophe Hutin Architecture prisen for deres renovering af 530 boliger i Bordeaux i Frankrig.
I 2017 gik prisen til boligbyggeriet DeFlat Kleiburg i Bijlmermeer i det sydlige Amsterdam. På Arkitektforeningens Årskonference 2019 mødte vi arkitekten bag projektet Xander Vermeulen Windsant til en samtale om transformationen af byggeriet, og hvordan projektet kan være et eksempel på, hvordan man kan løse udfordringen med at skaffe billige boliger i byen. Gense interviewet her.

I 2013 vandt Henning Larsen Architects i samarbejde med Batteriið Arkitekter og Studio Olafur Eliasson prisen for deres koncerthus Harpa i Reykjavik. Det er første gang nogensinde, at en dansk arkitekt har modtaget den prestigefulde pris.

Læs mere om Mies van der Rohe Prisen.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +