NYHED 09.01.23

Pavillon Call: Byg jeres vildeste visioner for fremtidens bæredygtige arkitektur midt i København

År 2023 kommer til at stå i arkitekturens tegn i København, og mange tusind arkitekter, bygherrer og arkitekturinteresserede fra hele verden forventes at besøge hovedstaden. Som en del af programmet lancerer Arkitektforeningen og UIA Verdenskongressen for Arkitekter 2023 en række verdensmålspavilloner i København til sommer i samarbejde med Københavns Kommune og By & Havn og arkitekt-teamene bag.

Foto: Ty Stange

København bliver centrum for arkitekter og arkitekturinteresserede fagfolk, borgere og journalister fra hele verden, når Verdenskongressen for Arkitekter og arkitekturhovedstaden “Copenhagen in Common” løber af stablen i København i 2023. Som en del af programmet lancerer Arkitektforeningen og UIA Verdenskongressen for Arkitekter 2023 en række verdensmålspavilloner i København til sommer i samarbejde med Københavns Kommune og By & Havn. Pavillonerne er udviklet af arkitektteams i samarbejde med ingeniører, producenter med flere.

Verdensmålspavillonerne vil stå langs Københavns Havn og på centrale steder i byen hen over sommeren – og indgå som en del af UIA Verdenskongressen for Arkitekter den 2. – 6. juli. Pavillonerne vil desuden danne ramme for aktiviteter hen over sommeren i forbindelse med kongressen og Arkitekturhovedstad 2023.

Et udstillings- og oplevelsesrum for besøgende fra hele verden

Pavillonerne kommer til at stå som danske arkitektur-signaturer for verdenskongressens tema “Sustainable Futures – Leave No One Behind”. Hver af dem vil forholde sig til et eller flere af FNs 17 verdensmål og give svar på et af de allermest aktuelle spørgsmål: Hvordan vi skal bygge og bo på en planet i balance? Og hvilke tværfaglige samarbejder skal der til?

Samtidig skal pavillonerne danne ramme for aktiviteter under kongressen og programmet Copenhagen in Common, som det enkelte team konceptualiserer og arrangerer.

“Pavillonerne er en unik mulighed for at afprøve og eksponere nye bæredygtige koncepter og løsninger 1:1 for et globalt publikum. Samtidig vil de bidrage til debatten om bæredygtig arkitektur for mennesker – og ikke mindst pirre forbipasserendes nysgerrighed med taktile, overraskende, inddragende eller slet og ret indslag af stor skønhed, der er tilgængelig for alle,” udtaler Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen, som forventer mere end 10.000 deltagere alene på verdenskongressen i dagene fra den 2.-6. juli 2023.

Camilla van Deurs, stadsarkitekt i Københavns Kommune, glæder sig til at se, hvordan arkitektbranchen vil bidrage aktivt til at gøre Arkitekturhovedstaden 2023 til noget helt særligt:

“København er på mange måder et foregangseksempel på den bæredygtige og levende by med mange arkitektoniske kvaliteter. Med pavillonerne langs havnen ønsker vi at give byens borgere og de mange, der besøger byen i 2023, et kig ind i fremtiden, og vise hvor vi er på vej hen. Selv er jeg utroligt spændt på at se, hvad der kommer ind af ideer,” udtaler hun.

Flere mulige placeringer centralt i byen

Arkitektforeningen, Københavns Kommune og By & Havn har udpeget mulige placeringer langs – eller i nærheden af – havnen, som kan være egnet til pavillonerne.

“Pavillon-konceptet er et utroligt spændende greb til at afprøve nye ideer og teknikker og forholde sig til de fremtidige potentialer og udfordringer, der ligger i at bygge tæt ved vandet, både i forhold til livskvalitet, tilgængelighed til vores fælles vand, havstigninger m.v.,” udtaler Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn.”

Ved et ”open call” i foråret 2023 modtog Arkitektforeningen 21 visionspapirer fra arkitekt-teams. Pt. er 15 teams i gang med at skaffe finansiering og søge byggetilladelser.

 

Arkitekturåret 2023

Læs mere

I hele 2023 er København centrum for arkitekter og arkitekturinteresserede fagfolk, borgere og journalister fra hele verden, når Verdenskongressen for Arkitekter og arkitekturhovedstaden Copenhagen in Common løber af stablen.

Lej en seng ud til en arkitekt under verdenskongressen i 2023

Læs mere

Vil du invitere en arkitekt indenfor under verdenskongressen for arkitekter i juli 2023 – og samtidig gøre det muligt for flere at komme hertil? Meld dig som vært på archistay.dk.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +