NYHED 12.12.23

Se de 5 mest populære artikler fra 2023

Fra et nyt TV2-program om de unge arkitekter til en international guidebog for dansk verdensmålsarkitektur og opløbet til Årets Arne. Se listen over årets 5 mest læste artikler på Arkitektforeningen.dk.

Historien om de smukke modeller og vinderne af studenterkonkurrencen "At bo med vand" blev én af årets kioskbaskere.

Birgitte Lindegaard Jensen

Indholdsredaktør

+45 29 28 24 57

blj@arkitektforeningen.dk

Nr. 5: UIA Verdenskongressen for Arkitekter erklærer en ny bæredygtig begyndelse

Listen over årets 5 mest populære historier på Arkitektforeningen.dk lægger fra land med afslutningen af UIA Verdenskongressen for Arkitekter og lanceringen af “The Copenhagen Lessons” – 10 principper for hurtig og radikal forandring i det byggede miljø. Flere end 6.000 deltagere fra 135 lande deltog i verdens største begivenhed for bæredygtig arkitektur, UIA Verdenskongressen for Arkitekter, i København.

Over fire dage diskuterede fremtrædende forskere og praktikere på tværs af landegrænser, hvordan arkitekturen kan bruges til at bekæmpe klimaforandringer, øge biodiversitet og fremme social inklusion. Kongressen slog en tyk streg under det faktum, at de arkitektoniske løsninger til at skabe fremtidens bæredygtige samfund og livskvalitet allerede findes. Men også at det byggede miljø er en aktiv del af verdens nuværende udfordringer.

Læs historien her

Birgitte Lindegaard Jensen

Indholdsredaktør

+45 29 28 24 57

blj@arkitektforeningen.dk

UIA Verdenskongressens præsident Natalie Mossin præsenterede The Copenhagen Lessons – 10 principper for hurtig og radikal forandring i det byggede miljø.

Se de smukke modeller og vinderne af studenterkonkurrencen “At bo med vand”

Æstetiske modeller af forgængelige materialer, humoristiske fortællinger og poetisk lyrik beviser den kommende generation af arkitekters refleksive og ambitiøse tilgang til faget. I året der gik afholdt Arkitektforeningen København studenterkonkurrencen ”At bo med vand” og modtog forslag fra 61 studerende fra både Vest- og Østdanmark, som var samlet til sommerfest for at få afsløret vinderne og de hædrende omtaler. APA sponsorerede præmien på kr. 50.000,-

Nyheden om vinderne, deres modeller og dommerbetænkningen er på en flot fjerdeplads over årets mest populære historier.

Se de smukke modeller og vinderne af studenterkonkurrencen her

Ambitionen med studenterkonkurrencen var at sætte fokus på den åbne konkurrence, kreativitet og klimaforandringernes betydning for, hvad det vil sige at bo med vand. Med det frie, skalaløse og ikke stedsspecifikke program har forslagene arbejdet med mange forskellige problematikker og løsninger på programmet. Dette kom også til udtryk i vinderforslagene, som spændte fra abstrakte modeller til konkrete boligtyper i en fremtid med mere vand.

17 projekter kæmper om Årets Arne 2024

Årets tredjemest læste nyhed har kun været tilgængelig online i få uger her op til årsskiftet. Opløbet til Årets Arne er nemlig i fuld gang. 17 projekter er indstillet, og indtil for nylig kunne alle MAA’ere i København være med til at afgøre, hvilke fem projekter, der skal videre til finalen. Sløret løftes for de fem nominerede projekter den 20. december, og vinderen kåres til Arkitektforeningen Københavns nytårskur i slutningen af januar.

Se alle de indstillede projekter her

Transformeret lagerbygning af ACT Architects, BIRIQ (indretning) og Sweco Architects er ét af de indstillede projekter til Årets Arne. De fem nominerede offentliggøres den 20. december 2023. Foto: ACT Architects, BIRIQ (indretning) og Sweco Architects

De Unge Arkitekter – nyt TV-program med fokus på talentfulde arkitekter, der former vores fremtid

Hvordan skaber man et hus af bæredygtige materialer fra inderst til yderst? Hvordan tegner man mødesteder og fællesskaber, og hvad kræver det at lave arkitektur i en skibscontainer eller få en nedslidt betonbygning fra 1970’erne til at blive attraktiv?

Nyheden om serien ”De Unge Arkitekter” på TV2 Kosmopol og TV2 Play røg ind på en klar andenplads over årets mest populære historier. Serien stiller skarpt på otte vækstlagstegnestuer og deres projekter, og den er udarbejdet af journalist Steen Breiner i samarbejde med Arkitektforeningen og med støtte fra Dreyers Fond.

Læs historien her eller gå direkte til TV2 Play og se, hvad tegnestuerne tænker om bæredygtighed og fællesskaber, om at genbruge bygninger og om at skabe nyt, men ikke på bekostning af vores fælles ressourcer.

 

 

Et slidt sommerhus med en åben gård er med hjælp fra arkitekterne Michael og Desi Lynge blevet til en moderne fritidsbolig. Sommerhuset er et af dem, programserien ’De Unge Arkitekter’ lagde vejen forbi i forbindelse med De Unge Arkitekter. Foto: Svada Film/TV2 Kosmopol

Ny guidebog: Læs om 60 danske projekter, som bidrager til FN’s Verdensmål

Kan vi bygge os til en bedre verden? Der har været meget snak om FN’s 17 Verdensmål, siden de blev vedtaget i 2015, men hvordan kan man konkret se målenes intentioner afspejlet i arkitekturen?

Lanceringen af den internationale guidebog med 60 nyere danske arkitekturprojekter, som bidrager til FN’s Verdensmål var årets mest suverænt mest læste nyhed her på arkitektforeningen.dk. Mens nogle af projekterne i guidebogen har særlig opmærksomhed på klima, ressourcer og biodiversitet, bidrager andre med et mere socialt fokus. Fælles for dem alle er, at de udfordrer gængs praksis og viser, hvordan arkitekturen og det byggede miljø er afgørende, hvis vi skal skabe en mere bæredygtig fremtid for alle.

Guidebogen kom på hylderne op til UIA Verdenskongressen for Arkitekter, hvor den blev én af kongressens bestsellere, og den har siden modtaget Building Greens pris ”Det Bæredygtige Element – samarbejdet”.

Læs om den her

Lanceringen af den internationale guidebog “A Guide To Danish Architecture – Towards The UNI Sustainable Development Goals” blev årets mest læste nyhed på arkitektforeningen.dk. Foto: Lene Sørensen Rose
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +