NYHED 13.11.20

Se debatterne fra Building Green 2020

Hvis du gik glip af vores to debatter på Building Green, kan du nu streame dem her. Vi spørger, hvordan DGNB diamant certificeringen bruges til at vurdere arkitektonisk kvalitet som en del af bæredygtigt byggeri? Og hvordan vi kan bruge COVID-19 til at genstarte vores samfund?

Debat om fremtidens bebyggede miljø med Dominique Hauderowics, Kristine Leth Juul & Jan Gehl.

Fremtidens bebyggede miljø

Pandemier har historisk set sat præg på det bebyggede miljø, fordi de har skabt nye situationer og forandret virkeligheden. COVID-19 har sat et markant aftryk på samfundet, som også påvirker bygge- og arkitektbranchen. Hjemmet som arbejdsplads, afstand i det offentlige rum og ny adfærd på udearealer er blevet en ”new normal” for mange mennesker. Hvordan skal det byggede miljø udvikle sig herfra? Hvad er værd at føre videre, og hvad skal ende på historiens mødding?

Se debatten i filmen nedenfor.

Se debatten: Fremtidens bebyggede miljø

DGNB Diamant – vurdering af arkitektonisk kvalitet ved nybyggeri

Når man taler om arkitektonisk kvalitet i dag hænger det uløseligt sammen med bæredygtighed. Men hvad er det for parametre, der udgør den arkitektoniske kvalitet i det bæredygtige byggeri – og hvordan kan DGNB Diamant tilgangen bruges til at vurdere kvaliteten? Arkitektonisk kvalitet er ikke kun et spørgsmål om æstetik og fremtoning. Holdbarhed, sammenhæng med nærområdet samt hensyn til dagslys, indeklima og lydisolering er centrale parametre i den arkitektoniske tilgang, som skal være i projektets design, materialevalg og samlede æstetiske udtryk.

På Building Green KBH kan diskuterede vi, hvordan DGNB-Diamant kan bruges som redskab til at komme rundt om alle de centrale spørgsmål fra skitse til det færdige design.

Se debatten i filmen nedenfor.

Se debatten: DGNB Diamant – vurdering af arkitektonisk kvalitet ved nybyggeri

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +