NYHED 15.02.23

Se eller gense MAA-frokost med CINARK

Det er en kendsgerning, at mennesket er centrum i verdensomspændende økologisk krise, hvoraf byggebranchen udgør en væsentlig faktor for det menneskelige aftryk på miljø og klima. For at blive en del af løsninger er ét af branchens handlingsrum at øge anvendelsen af biobaserede materialer, men med de biogene materialer følger der også en øget risiko og frygt for brand.

Foto: CINARK, Det Kongelige Akademi

Med projektet ’Tækkede bygningsfacader til den grønne omstilling: CO2-neutral brandsikring af tækkede lodrette flader” satte Center for Industriel Arkitektur (CINARK), Dansk Brandsikrings Institut (DBI) og Stråtagets Kontor sig for at undersøge ler som miljøvenlige brandhæmmer på lodret tækkede facader. Udover brandforsøg resulterede projektet i en stribe prototyper, hvori bygbarhed og skalering blev afprøvet og forfinet.

Det tværfaglige forskningsprojekt resulterede i flere videnskabelige artikler, udstillede kunstneriske bearbejdninger og modtog bl.a. Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitekturs dristighedspris 2022. Til denne MAA-frokost vil du møde Henriette Ejstrup, arkitekt MAA, adjunkt ved CINARK og Ph.d., som fortæller om projektet, processen og produktet.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +