NYHED 31.01.19

Studerende hyldes for deres tilgang til proces, samarbejde og kreativitet

Arkitektforeningens bachelorlegat 2019 går til to studerende fra Kunstakademiets Arkitektskole i København (KADK), der har udnyttet deres kreative talent til fulde.

Snit. Fra projektet 'The cultural village'.

Hver dag knokler hundredvis af arkitektstuderende på arkitektskolerne i København og Aarhus på komplekse projekter, som skal vise løsningerne på fremtidens udfordringer. I går blev to af dem hædret for i særlig grad at styrke det faglige niveau, da de modtog Arkitektforeningens bachelorlegat på 15.000 kroner til en studierejse.

Stud.arch.MAA Joel Elias Brynielsson og stud.arch.MAA Egil Kahlbom modtager foreningens bachelorlegat for projektet ’The cultural village – a duality between quarry and city’. Projektet udforsker arkitekturens muligheder for at genintroducere en forbindelse mellem Faxe kalkbrud og Faxe by, der rækker ud over den genstandsdyrkelse, som præger mange besøgscentre.

Foto: Joel Elias Brynielsson og Egil Kahlbom

Stedets betydning

Årets legatudvalg er blevet mødt af en samling af ualmindeligt gennemarbejdede projekter på KADK’s bachelorudstilling. De mange projekter er fulgt af indbydende præsentationsmodeller og en detaljerigdom, der i mange tilfælde er en afgang værdig. Iveren for at præsentere et gennemtegnet projekt, risikerer dog ifølge legatudvalget nogle tilfælde at betyde, at den undersøgende og fabulerende del af studiet træder i baggrunden.

I begrundelsen for valget af Joels Elias Brynielsson og Egil Kahlbom fremhæves modet til at dvæle i udforskningen af projektets særlige identitet og berettigelse. Projektet fremstår ikke færdigt, men er formidlet så fint, at man fornemmer gesturen af dets udfoldede potentiale.

”De fine indledende iagttagelser og studier vidner om, at Joel Elias Brynielsson og Egil Kahlbom er bevidst om stedets betydning for en videre kontekst. Idéerne indfanges i den præsenterede skitsemodel, der samtidig vækker stor appetit på mere. Jeg vil indrømme, at vi i legatudvalget allerede har skilt den ad og bygget den op igen et par gange. Dens sitrende skrøbelighed af løse emner, pap og sorte pinde er en rigdom af arkitektstudier, vi ville unde alle studerende at turde dykke ned i,” siger arkitekt MAA Kristian Ly Serena, der torsdag overrakte bachelorlegatet til de to modtagere.

Af Joel Elias Brynielsson og Egil Kahlbom

Om legatet

Arkitektforeningen Bachelorlegat tildeles én eller flere stud.arch.MAA, der i deres studie har udvist en evne til proces, samarbejde og kreativitet. Vi ønsker i Akademisk Arkitektforening at hædre studerende, som gennem deres arbejde har været med til at styrke det faglige niveau på uddannelsen, og som har været til inspiration for deres medstuderende.

Legatet er på 15.000 kr. på hvv. Kunstakademiets Arkitektskole og Arkitektskolen Aarhus.

Legatet skal anvendes til videreuddannelse eller studierejse.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +