Borgmesterprisen

Formålet med Arkitektforeningens borgmesterpris er at skabe politisk opmærksomhed på værdien af at føre aktiv arkitekturpolitik både i et økonomisk, æstetisk og samfundsmæssigt perspektiv.

Lars Krarup modtager borgmesterprisen 2021 på Herning Bibliotek

Arkitektforeningens borgmesterpris blev stiftet i 2020 i forbindelse med en større strategisk indsats, som skal anspore og ankerkende kommunernes arbejde og indsats for arkitekturen.

Hvem kan indstille?

Alle kan indstille en borgmester til prisen. Det er dog afgørende for vurderingen og en eventuel kåring, at indstillingen er underbygget af en klar argumentation for, hvorfor netop denne borgmester fortjener at blive tildelt prisen.

Indstillingskriterier: Politiske og realiserede visioner

• Borgmesteren skal have en klar og bæredygtig vision for kommunens fysiske udvikling med respekt for kommunens kvaliteter og kulturarv
  • Visionerne skal i nogen eller høj grad være realiseret (dvs. være mere end blot en hensigtserklæring i form af en arkitekturpolitik eller lignende)

Modtagere