Rets- og Responsumudvalget

Vil du vide mere?

Bodil Krohn

bkh@arkitektforeningen.dk

Rets- og Responsumudvalget er en uvildig institution inden for Arkitektforeningen. Udvalgets opgave er at behandle sager og afsige kendelser i tvister af faglig, kollegial eller økonomisk art:

• mellem arkitekter og deres klienter
  • mellem arkitekter indbyrdes
  • mellem byggeriets parter, når arkitektfaglige problemer indgår i tvisten.

Rets- og Responsumudvalget har egne vedtægter, der præciserer udvalgets opgaver.

Se vedtægterne

Behandlingstid

Behandlingstiden for klager indbragt for Rets- og Responsumudvalget er normalt 3 måneder, regnet fra det tidspunkt, hvor skriftveksling mellem parterne er afsluttet.

Rets- og Responsumudvalgets ydelser

Tvister

Rets- og Responsumudvalget kan søge tilvejebragt forlig mellem tvistens parter.

Hvis Rets- og Responsumudvalget vurderer, at et forlig ikke er muligt, afsiges en kendelse.

En kendelse vedrørende tvist omfattet af ABR 89 pkt. 9.0.1 kan indbringes for Voldgiftsnævnet for Byggeri og Anlæg inden 4 uger fra kendelsens afsigelse.

Rets- og Responsumudvalgets kendelser kan eventuelt anvendes i forbindelse med et civilretligt søgsmål.

Responsum i retssager

Retsinstanserne i Danmark kan bruge Rets- og Responsumudvalget som responderende part, når faglige spørgsmål skal besvares i forbindelse med en retssag.

Syn og skøn

Rets- og Responsumudvalget virker som syns- og skønsinstitution.
Udvalget stiller forslag til syns- og skønsmænd i inden- og udenretlige sager.

Medlemmer af Arkitektforeningen har pligt til at deltage i en sags fremme og følge Rets- og Responsumudvalgets afgørelser.

Udvalgets medlemmer

Udvalget består af en leder og 6-12 medlemmer.

Alexandra Thygesen, leder 2019-2023
Kim Christiansen 2019-2022