Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

+2 PROFESSIONALISERER BÅDE ARKITEKT OG VIRKSOMHED

I det tidlige forår 2017 blev +2 et permanent efteruddannelsestilbud til unge arkitekter. Og overbygningen har været savnet i arkitektbranchen, hvor der ikke har eksisteret et egentligt professionaliseringsforløb, som man kender det fra flere andre europæiske lande, før nu.

Arkitektforeningen har solgt husbåden i Amsterdam

Arkitektforeningen har solgt husbåden i Amsterdam til fonden Stichting VIKTOR 11 plus 11 is 4. Båden bliver nu museum for kunstneren Viktor IV, der købte båden i 1964 og gjorde den til ramme for sit sprudlende, kunstneriske liv.

Af Cecilie Frydenlund Nielsen & Frederik Drejer

Fremtidens vækst er kreativ

Arkitektforeningen er positiv over for de nyligt offentliggjorte anbefalinger fra regeringens vækstteam for kreative erhverv.

”Skønhed er et undervurderet parameter, som absolut er værdiskabende.”

Arkitektforeningens nye formand Johnny Svendborg ønsker sig mere mod, tillid og visioner i byggeriet. Han vil både mærke og måle arkitekturen og taler for arkitektonisk kvalitet i al formgivning, fra design af en kaffekande til anlæggelsen af motorveje.

Tiltrædelsesinterview ved Tobias Moe Hoffmeyer

DJÆVLEN SIDDER I DETALJEN I DANMARKS MINDSTE WHISKYDESTILLERI

Et bevaringsværdigt vaskehus i Ærøskøbing er blevet forvandlet til et whiskyhus. Renoveringsprojektet har været gennemsyret af et særligt fokus på detaljen, et tæt samarbejde mellem arkitekten og håndværkerne og stor lokal opbakning. Og det har vakt genklang fra Ærø og til København, hvor projektet modtog RENOVER Specialprisen i begyndelsen af september.

Kære ministre: Hvor er bygningerne i jeres udspil?

I sidste uge fremlagde hele seks ministre regeringens længe ventede klimaudspil, som skal sikre, at danmark formår at leve op til EU's klimamål for 2030. Men bygningsmassen glimrer ved sit fravær.

Af vicedirektør Annette Blegvad (bragt på Renovering på Dagsordenen).

Arkitektforeningen, FAOD og Danske Ark i samlet appel til regeringen

Nyt lovforslag om såkaldt opholdskrav for retten til at modtage dagpenge har fået arkitektfagets tre store organisationer til at gå sammen om et åbent brev til erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Det nye lovforslag betyder, at hvis du arbejder mere end et år uden for Europa, mister du retten til dagpenge i 7 år efter, at du vender hjem til Danmark.

STEDETS ÅND - bygningsfredning i 100 år

2018 markerer 100-året for bygningsfredningsloven, der blev indført i 1918 for at værne om bygningers arkitektoniske, kulturhistoriske eller miljømæssige værdi. Det fejrer vi med en festforedragsrække i tre dele arrangeret af arkitekt MAA Ulla Lunn i samarbejde med Arkitektforeningen.

Et fælles sprog om arkitektonisk kvalitet