Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

Kampvalg om flere poster

Fristen for opstillinger er udløbet, og der bliver kampvalg både om formandsposten og flere udvalgsposter. Her får du overblikket.

På repræsentantskabsmødet d. 28.-29. september fratræder Natalie Mossin formandsposten efter otte år. Hun kan ikke genvælges. Bestyrelsen har indstillet Johnny Svendborg som formandskandidat, og Dan Ljungar har meddelt, at han også stiller op.

Arkitekturen iscenesætter det tabte landskab

Stigende vandstande vil utvivlsom betyde, at de danske kyster gradvist forandres. Hvad stiller vi op, når havet æder sig ind på kysten? Og hvordan forholder vi os til, at kultur- og naturrige landskaber kan gå tabt? Arkitekt MAA Andreas Munksgaard Weir mener, at arkitekter spiller en vigtig rolle i forhold til at italesætte fremtidsudsigterne.

Af Cecilie Frydenlund Nielsen

Åbent brev til kulturministeren: Kulturhistorisk vandalisme

Åbent brev til kulturminister Mette Bock fra Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen, og Natalie Mossin, Arkitektforeningens formand. Bragt i Politiken den 13. september.

Hvem skal have Byplanprisen?

Så er det igen blevet tid til at kåre årets bedste planlægning. Se de tre nominerede kandidater til Byplanprisen 2018.

Ny vejledning guider til bedre projektkonkurrencer

Sammen med Danske Arkitektvirksomheder har Arkitektforeningen udviklet vejledning, som trin for trin hjælper bygherrer til at styrke den arkitektoniske kvalitet og nedbringe omkostningerne i projektkonkurrencer.

"Affredning af vikingeskibshal er en underminering af fredningsredskabet"

I torsdags besluttede kulturminister Mette Bock at affrede Vikingeskibshallen i Roskilde, og der er dermed givet carte blanche til at rive bygningen ned. Arkitekt MAA og professor Morgens A. Morgen kalder affredningen ”dybt problematisk” og mener, at ministerens beslutning underminerer et ellers velfungerende fredningssystem.

Af Cecilie Frydenlund Nielsen

Ny strategi for cirkulær økonomi

Den har været længe undervejs, men nu er den her endelig - regeringens strategi for cirkulær økonomi. Strategien bygger på anbefalinger fra 'Regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi', hvor blandt andre arkitekt MAA Kasper Guldager Jensen har deltaget.

En finanslov i valgets tegn

I denne uge fremlagde finansminister Kristian Jensen (V) regeringens udspil til finansloven fra 2019 under overskriften 'Større tryghed og nærhed'. Og lad det være sagt med det samme: vi går ind i et valgår, og det er tydeligt afspejlet i finansloven, hvor hovedvægten er på kernevelfærd, som bliver løftet med godt 4 milliarder kroner.

Unikke designmøbler i Arkitektens Butik

Arkitektens Butik udvider sortimentet med udvalgte møbler fra A. Petersen Collection & Crafts AP.-serie.

Som noget helt nyt kan Arkitektens Butik nu tilbyde udvalgte arkitekttegnede møbler fra virksomheden A. Petersen Collection & Crafts. Vi starter med at introducere den danske arkitekt og designer Ole Schjølls trådbord og taburet i Arkitektens Butik.