Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

Oplev Vejle med Danmarks første digitale arkitekturguide

Vejle Kommune ved stadsarkitekt Lisbet Wolters har udgivet en helt ny arkitekturguide for Vejle.

Guiden består af tre dele – en bog, en app og en hjemmeside.

De 100 bedste bygninger, byrum og parker er med på appen og hjemmesiden og 60 projekter er med i bogen.

Stærkt netværk og nye forretningsmodeller

Arkitekter og journalister har meget til fælles, og en lederuddannelse, hvor man over et år møder en anden branche, udvider ens netværk og indsigt i nye forretningsmuligheder. Det erfarede TV-producent i eget firma, Lars Rønnow Torp, tidligere redaktionschef i DR, på LKVV-uddannelsen, hvor han allerede fra første modul fik et fedt netværk – en slags mini-VL-gruppe – at dele udfordringer med.

Af Anne-Marie Bendix Gregersen

”You had me at Kreative Videnvirksomheder”

Creative Director hos MovieStarPlanet, Bjarke Brint, kalder sig selv for ”en kreativ nomade af natur”, og for Bjarke har Arkitektforeningens efteruddannelseskursus ”Ledelse i kreative videnvirksomheder” været en sand øjenåbner i forhold, den kommercielle side af lederrollen –   med årsregnskaber og budgetter som kreative discipliner, der kan bruges strategisk og analytisk.

Computerspilsbranchen er en forholdsvi

Når det er vigtigt med utraditionel ledelse og bløde værdier

Behov for fælles kodeks og værktøjer i ledelsesgruppen fik teamleder hos Årstiderne Arkitekter i Silkeborg, bygningskonstruktør Allan Overkær Christensen, til at tage på LKVV-kursus ligesom de andre ledere på tegnestuen.

Af Anne-Marie Bendix Gregersen

Efter at have været på forskellige lederkurser kan teamleder hos Aarstiderne Arkitekter i Silkeborg, bygningskonstruktør Allan Overkær Christensen (39 år), kun fremhæve Arkitektforeningens efteruddan

Føljeton - Dagens kvikkeste overblik. MAA’er skal ikke betale en krone for det!

Mød en af arkitektfagets pionerer i Arkitektforeningen

Architecture of people - Workshop for studerende med Yona Friedman

Paper Magazine* og Arkitektforeningen inviterer til workshop ”Architecture of People” med Yona Friedman den 2. juli 2017.

På workshoppen vil deltagerne i samarbejde med den legendariske arkitekt Yona Friedman (HU/FR) designe en kompleks rumlig installation af hulahop ringe i Arkitektforeningens gård.

Arkitekter uden grænser søger frivillige til projektudvalg

Er du en erfaren arkitekt, byplanlægger eller bygningskonstruktør? Har du erfaring fra arbejde i udviklingslande? - og vil du være med til at gøre en forskel?

Arkitekter Uden Grænser søger udvalgsmedlemmer til Projektudvalget, der primært skal være kontaktpersoner og tovholdere på specifikke projekter. Vi søger i særlig grad arkitekter med en længerevarende praktisk/faglig baggrund og helst med erfaring fra arbejde i udviklingslande. Arbejdet er frivillligt og ulønnet.

LEDER I DET KREATIVE FELT – MED GEJST OG RO I MAVEN

Tidens høje konkurrenceniveau kræver professionel ledelse, hvis man vil være succesfuld, og LKVV er if.

NÅR BORDET FANGER

”I princippet er der ingen genveje til at mestre projektering; det er kun erfaringen, der gør mester. Men man kan jo nyde godt af andres erfaringer, så man er bedre klædt på til selv at møde udfordringerne som projekterende arkitekt.