Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

Vi giver noget tilbage til byen

I sommeren 2017 reagerede Julie og Lise begge på et jobopslag fra Københavns Kommune. Kommunen søgte 12 nye medarbejdere til et nystartet traineeteam, hvor de ansatte ville blive oplært som byggesagsbehandlere.

Af: Dorte Maria Vestergaard

Fra fyrværkeritomt til bæredygtigt fællesskab

I november 2004 eksploderede N.P. Johansens Fyrværkerifabrik i Seest og lagde grunden øde.

En demokratisk fornyelse

Som optakt til efterårets formandsvalg har et valgforberedende udvalg hjulpet bestyrelsen med at finde egnede kandidater. Et nyt tiltag, der styrker foreningsdemokratiet.

Af Tobias Moe Hoffmeyer

Circle House – fra hype til handling

Arkitekt MAA og partner i tegnestuen Vandkunsten Søren Nielsen skriver om de erfaringer, han sammen med partnergruppen bag indtil nu har gjort sig med Circle House – Danmarks første byggeri opført efter cirkulære principper.

Af Søren Nielsen

Arkitektur er en grundbestanddel af samfundet

Arkitektforeningens nye direktør, Lars Autrup, kræver et opgør med opfattelsen af arkitektur som ’noget, man lægger oven på’. Og så vil han sætte større fokus på hverdagens arkitekter.

Af Tobias Moe Hoffmeyer

Hvorfor valgte du at søge stillingen som direktør i Arkitektforeningen?

Rejsebrev fra feltarbejde i Japan

Følgende er en kort beskrivelse af oplevelser fra vores feltarbejde Japan. Rejsen, der gennemførtes marts 2018, var muliggjort med støtte fra Akademisk Arkitektforenings Rejselegat. Indtryk fra rejsen vil blive præsenteret for foreningens medlemmer til den åbne fagkreds “1e Torsdag” under titlen “Kulturen som Livsforlænger”, d.  03.05.2018 i Arkitekternes Hus, København.

Brug mere energi på energibesparelserne

Arkitekturen og drømmene i Dream City

Af Martin Yhlén

I Dream City lever, som navnet antyder, Roskilde Festivals drømme. Det er hér, der i en 10-dages periode opstår et midlertidigt minisamfund drevet af de såkaldte dreamers, som er dedikeret til at give noget til Roskilde Festivalen og alle festivalgængernes fælles oplevelse.

"Hvorfor blander arkitekter sig ikke mere?"