Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

To nye medarbejdere til reception og administration

Arkitektforeningen søger to selvstændige, strukturerede og servicemindede medarbejdere, som vi senest 1. juni 2019 håber at kunne byde velkommen her på adressen Åbenrå 34, 1124 København K.

I vil på skift bemande vores reception i tidsrummet 8.00–17.00. Begge stillinger er 37 timer om ugen.

Unge arkitektvirksomheder får starthjælp af Dreyers Fond

Syv nye arkitektvirksomheder og deres mentorer er klar til endnu en runde af Dreyers legater for nystartede arkitektvirksomheder.

Gennem syv workshops kommer deltagerne igennem mange discipliner inden for strategisk planlægning, forretningsudvikling, regnskabsforståelse, ansættelsesret, udbud og forsikringsforhold. Alt sammen i yderst kondenseret format – for at give legatmodtagerne en forståelse for alle de elementer, der skal til for at lave en succesrig forretning, uden at tabe den arkitektoniske kvalitet og nerve på bunden af nogle regneark.

Arkitekt MAA er ny direktør for Det Danske Institut i Rom

Arkitekt MAA Charlotte Bundgaard er ny direktør for Det Danske Institut i Rom. Charlotte Bundgaard kommer fra en stilling som forskningschef ved Arkitektskolen i Aarhus.

Ny direktør for Arkitektens Forlag

Kristoffer Lindhardt Weiss tiltræder den 1. marts 2019 som ny direktør for Arkitektens Forlag.

Essensen af ledelse

Ledelse handler om at skabe tillid. Dette var blandt de budskaber, som kursusforløbet LAK – Ledelse af Arkitektonisk Kvalitet – formidlede allerklarest til arkitekt MAA og udviklingschef i Arkitektforeningen Dorte Sibast.

Sådan fordelte stemmerne sig til valget

Tætte kapløb og suveræne topscorere. Her kan du se, hvordan stemmerne fordelte sig i det elektroniske valg til repræsentantskab og lokalledelsen i København.

Kulturreportage: Campus Bornholm

Campus Bornholm blev i december tildelt prisen Årets Byggeri i kategorien "Åben". TV2 Bornholm har besøgt Campus sammen med arkitekt MAA og projektleder Dennis Gullman Falk og Birgit Stoltz Andersen, arkitekt MAA og leder af Arkitektforeningen Bornholm (Foto: Martin Schubert, Campus Bornholm).

Æstetikken er til stede bag al planlægning

Egentlig var det drømmen om egen tegnestue, der drev arkitekt MAA og tidligere by- og planchef i Hjørring Kommune Helle Lassen gennem arkitektstudiet og de første år på arbejdsmarkedet. I dag ser hun tilbage på en lang karriere som planlægger med en mangfoldig portefølje af opgaver og altid med fokus på den arkitektoniske kvalitet.

Af Cecilie Frydenlund Nielsen

Nu kan du vurdere en bygnings miljøaftryk i den tidlige designfase

Ny, forenklet tilgang til LCA-beregninger gør det nemmere for rådgiverbranchen at optimere en bygnings miljømæssige påvirkninger i den tidlige designfase. Det er nemlig i denne fase, de store beslutninger stadig kan ændres til fordel for miljøet.