Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

Vinderen af Årets Arne er...

Vinderne af de eftertragtede arkitekturpriser Store Arne og Lille Arne er fundet. Det karakterfyldte aktivitetscenter for kræftramte Elefanthuset af LETH & GORI modtager hovedprisen Store Arne, mens KADK hyldes for sin kritiske forskning om Københavns udvikling med prisen Lille Arne (Foto: Laura Stamer).

Camilla van Deurs er ny stadsarkitekt i København

Et stort tillykke til arkitekt MAA Camilla van Deurs og ikke mindst til København, som med Camilla får en meget kompetent ny stadsarkitekt.

Københavns Kommune har annonceret, at arkitekt MAA Camilla van Deurs bliver ny stadsarkitekt.

”Den faglige integritet holder os sammen”

Kristian Ly Serena, arkitekt MAA og medindehaver af Studio Fountainhead har deltaget frivilligt i lokalledelsen Københavns arbejde, og det har ikke skræmt ham fra at engagere sig i Arkitektforeningen. Tværtimod. Han stiller op som kandidat til det kommende valg og fortæller her, hvorfor han har lyst til at engagere sig mere.

Arkitektonisk kvalitet på skemaet

I januar 2018 startede arkitekt MAA og Design Director hos Henning Larsen Architects, Carsten Fischer, sammen med 17 andre på det nyudviklede forløb LAK – ledelse af arkitektonisk kvalitet. For Carsten Fischer har forløbet blandt andet været med til at målrette diskussionen om den arkitektoniske kvalitet på tegnestuen.

Af: Dorte Maria Vestergaard

Tillykke til de nye +2 dimittender

Lige inden nytår kunne vi fejre 35 nye +2 dimittender, der efter to år på skolebænken har færdiggjort det toårige professionaliseringsforløb (Foto: +2 dimittenderne fra Aarhus).

Stoltheden var ikke til at skyde igennem, da vi lige inden årsskiftet i både København og  Aarhus kunne fejre 35 arkitekter og landskabsarkitekter, der efter to års intensivt undervisningsforløb har afsluttet deres +2 eksamen.

Arkitekturguide til de 17 verdensmål

Her er de nominerede til Årets Arne 2019

Arkitektforeningens lokalledelse i København løfter sløret for de nominerede til arkitekturpriserne årets Store Arne og årets Lille Arne, opkaldt efter den danske arkitekt Arne Jacobsen.

Vinderne afsløres traditionen tro ved Arkitektforeningen Københavns Nytårskur fredag den 18. januar 2019 på BLOX.

Du kan læse om alle de nominerede til de to eftertragtede priser herunder:

De fem nominerede årets Store Arne

International Union of Architects i forsvar for Vikingeskibshallen

UIA-International Union of Architects opfordrer i et brev kulturminister Mette Bock til at overveje at bevare, genoprette og forbedre Vikingeskibshallen i Roskilde i stedet for at rive den ned.

CAFx inviterer til Manifest Stafet

Copenhagen Architecture Festival og Arkitektforeningen inviterer arkitekturens aktører i Danmark til at udforme et manifest for arkitekturen anno 2019.