Nyt udefra

07.07.2017
Kommende højhuse skal til debat i Aarhus

Borgerne i Aarhus skal i de kommende måneder diskutere, hvilke krav der skal stilles til kommende højhusprojekter i midtbyen.

07.07.2017
Ny EU-håndbog præsenterer strategiske anbefalinger til at udbrede BIM i EU

Europa Kommissionen har netop offentliggjort en ny håndbog om brug af BIM, hvor Bygningsstyrelsen har bidraget med danske BIM-erfaringer fra statslige byggeprojekter. Udover de strategiske anbefalinger giver håndbogen gode råd til offentlige bygherrer, som vil i gang med at stille krav om BIM og digitalisering af byggeriet.

05.07.2017
Etableringen af Universitetstorvet omkring Søndre Campus i København går nu i gang

Bygningsstyrelsen har tildelt entrepriser for ca. 55 mio. kr. til at etablere universitetstorvet på Søndre Campus på Københavns Universitet. Karen Blixens Plads bliver med sine 22.400 m2 en af Københavns største pladser, når den står klar i slutningen af 2018.

30.06.2017
Seniorbofællesskaber skal afhjælpe ensomhed blandt ældre

Himmerland Boligforening og Realdania har indgået et nyt partnerskab, hvor de vil udvikle nye typer seniorbofællesskaber, som også økonomisk svagere ældre har råd til.

29.06.2017
De nominerede til Renover prisen og Jubilæumsprisen er fundet

200 projekter var i år indstillet til RENOVER prisen og Jubilæumsprisen. Seks projekter er nomineret til RENOVER prisen, mens tre er nomineret til Jubilæumsprisen, der kårer Danmarks bedste almene renovering. Begge vindere kåres ved en prisfest i august.

28.06.2017
Eventuel retssag kan forsinke Femern-forbindelsen yderligere

Den sidste høringsproces om Femern-forbindelsen er gået i gang i Tyskland, men det er sandsynligt, at der efterfølgende kommer en retssag. I Danmark er alt klart til, at byggeriet kan gå i gang.

28.06.2017
30 projekter indstillet til Dansk Landskabspris

For 8. gang hædrer Dansk Landskabspris nyskabende projekter, der inspirerer til landskabsfagets stadige udvikling. Blandt de indkomne indstillinger nominerer juryen primo september et antal finalister, der præsenteres ved et officielt arrangement den 25. oktober, hvor man kårer vinderen.

26.06.2017
Støjreducerende asfalt testes i disse dage

Regeringen har besluttet at afsætte midler til miljøvenlige asfaltbelægninger, der både sparer på udgifterne til brændstof, reducerer CO2-udledningen og nedsætter trafikstøjen fra vejene.

21.06.2017
Langebro får måske en lille langebro(r)

Vejnavnenævnet har valgt at pege på Lille Langebro som navnet til Københavns nye cykel- og gangbro nord for Langebro. Beslutningen skal godkendes i Teknik- og miljøudvalget til august og byggeriet, der allerede er godt i gang, er planlagt til at stå færdigt i sommeren 2018.

21.06.2017
Silkeborg er i rivende udvikling

Da motorvejen gennem Silkeborg var færdiggjort begyndte investorerne for alvor at kigge i retning af byen, der nu er midt i sin kraftigste udvikling nogensinde og har et mål om at runde 100.000 indbyggere inden 2025.