Akademisk Arkitektforening

Nyt udefra

22.11.2017
containerboliger på Refshaleøen klar til indflytning  

Mangel på billige boliger omkring de større byer har længe været en realitet. Nu tager man i København de første skridt mod en mulig løsning på boligmanglen og indretter containere som alternative studieboliger.

22.11.2017
Ninna Hedeager Olsen overtager teknik- og miljøborgmesterposten i København  

Frank Jensen fortsætter som overborgmester, Enhedslisten beholder sine 11 mandater og Ninna Hedeager Olsen overtager teknik- og miljøborgmesterposten efter Morten Kabell. Dansk Folkeparti mister deres borgmesterpost.

17.11.2017
Udviklingsplan for nyt brokvarter i Aarhus vedtaget  

Aarhus Byråd har vedtaget udviklingsplanen for det nye brokvarter ved Søren Frischs Vej og Godsbanen i den vestlige del af Aarhus.

17.11.2017
Ny kalkmørtel gør fremtidens bygninger sundere  

Virksomheden KALK A/S har udviklet en ny stærk kalkmørtel, der kan bruges i nybyggeri og samtidig genanvendes i det uendelige – i modsætning til cementmørtel.

14.11.2017
De Danske Spritfabrikker i Aalborg fyldes med kunst  

De fredede gamle industribygninger står overfor en omfattende transformation. Den tidligere værkstedsbygning og kedelhal skal transformeres til et internationalt Artcenter, som bliveren del af en større plan, som skal udvikle det samlede kulturmiljø og gøre området til en attraktiv ny bydel i Aalborg.

10.11.2017
De københavnske tage gemmer på tusindvis af lejligheder  

Der er brug for nye boliger i København og de fleste kan blive enige om, at potentialet for at omdanne tagetager til boliger er kæmpe stort. Men ifølge byggeriets store organisationer er sagsbehandlingen alt for tung.

09.11.2017
Regeringen reviderer energikrav til nye bygninger i 2020  

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen reviderer nu de fremtidige energikrav til nye bygninger. Bygningsklasse 2020 bliver ikke obligatorisk, men vil fortsætte som frivillig klasse i bygningsreglementet.

08.11.2017
Europas travleste shopping-gade kan blive til gågade  

Transport for London (TfL) har løftet sløret for planer om at forbyde al trafik i Oxford Street som en del af en trefaseplan, der starter i december 2018 og afsluttes i 2021. Formålet er at sænke luftforureningen i området.

07.11.2017
Omfattende ændringer i vente med det nye BR18  

Når det nye bygningsreglement, BR18, samt den nye Certificeringsordning, træder i kraft den 1. januar 2018 vil det medføre en lang række omfattende ændringer, som kommer til at have indvirkning på store dele af byggebranchen.

07.11.2017
Ny bygherreportal gør projektdata til brugbare driftsdata  

En ny bygherreportal sikrer danske bygherrer brugbare data til drift og vedligehold ved at hjælpe dem med at stille de rigtige IKT- og BIM-krav, når de udbyder bygge- og renoveringsprojekter.