Akademisk Arkitektforening

Nyt udefra

24.05.2017
Journalisthøjskolen i Aarhus flytter  

Skolen flytter til nybyggeri og efterlader Kjær og Richters bygning fra 1973 som udgangspunktet for et nyt udviklingsområde med blandt andet boliger og et højhus på 20 etager i det nordlige Aarhus.

24.05.2017
Danskerne kæmper med følgerne af dårligt indeklima  

En ny analyse fra ROCKWOOL viser at Dårligt indeklima ofte skyldes en kombination af flere forskellige årsager og at hver tredje dansker dagligt lider af symptomerne for dårligt indeklima.

23.05.2017
Ny stormflodsplan skal sikre København i fremtiden  

København skal sikres mod stormfloder for 3,5 milliarder kroner, hvis byen vil undgå de omfattende skader og store økonomiske konsekvenser af fremtidens klimaforandringer. Hvis politikerne godkender den nye stormflodsplan, skal der findes penge i budgetforhandlinger til det videre arbejde med at konkretisere planen.

22.05.2017
Bæredygtighed giver succesfulde byggerier  

Den nye nordiske undersøgelse ’Green Market Study’ lavet af Rambøll slår blandt andet fast, at bæredygtighed i høj grad ikke længere udelukkende ses som en klima- og miljømæssig overvejelse, men at bæredygtighed i bygninger også bidrager til brugernes sundhed.

22.05.2017
Dansk energiteknologi imponerer i USA  

Erfaringerne med at udskifte bl.a. RUC's fælles fjernvarmeforsyning er netop blevet præsenteret for flere amerikanske og canadiske universiteter. Bygningsstyrelsen håber, at deres konkrete erfaringer kan hjælpe andre og dermed bane vejen for en eksport af dansk fjernvarme- og energiteknologi.

17.05.2017
Københavns Universitet indvier det sidste bygningskompleks på Søndre Campus  

I begyndelsen af 2017 blev sidste byggeetape af det mangeårige og ambitiøse campusprojekt, Søndre Campus, taget i brug. Seks nye, sammenhængende bygninger markerer en foreløbig afslutning på Københavns Universitets største campusområde.

16.05.2017
Nyt klimatilpasningsværktøj testes i fire oversvømmelsestruede byer  

En opdateret udgave af beregningsværktøjet PLASK sætter fokus på de merværdier som klimatilpasning kan bidrage med. Fire byer deltager i kampagnen Regn & Byer med hver deres projekt til klimatilpasning.

16.05.2017
Elefanthuset i Københavns Zoo skal rives ned  

I går aftes blev det endeligt vedtaget, at Elefanthuset i Københavns Zoo skal rives ned. På bygningens lokation skal i stedet opføres et moderne hus til de nye kæmpepandaer, som efter planen skal flytte hertil fra Kina i slutningen af 2018.

15.05.2017
Oplev akustikken i kommende bygninger  

Ung forsker fra DTU leverer data, modeller og simulationer, der skal bruges i et Virtual Reality værktøj til kunder hos blandt andet Henning Larsen, så tegnestuen fremover vil kunne tilbyde deres kunder akustikberegniger sammen med de første skitser.

15.05.2017
Nordhavn kan få Nordens højeste bygning  

H.C. Andersen Adventure Tower er navnet på skyskraberen, der med sine 280 meter bliver nordens højeste. Projektet, der er tegnet af BIG drøftes i Københavns Kommunes Teknik- pg Miljøudvalg i slutningen af maj måned.