Akademisk Arkitektforening

Nyt udefra

19.02.2019
Fourth International Baku Architecture Award  

The Baku International Architecture Award is an open, biennial award organised by the Ministry of Culture of the Republic of Azerbaijan and the Union of Architects of Azerbaijan with the support of the International Union of Architects. The deadline for entries is May 20, 2019.

12.02.2019
OPEN CALL: det første officielle danske bidrag til Chicago Architecture Biennale 2019  

Statens Kunstfond efterspørger med dette call en arkitekt, landskabsarkitekt eller en tværfaglig gruppe til at udføre det danske bidrag til Chicago Arkitektur Biennale september 2019. Der ydes honorar og midler til produktion.

06.02.2019
Kirke, oplevelsescenter, kontorhus og metroen er nomineret til In-situ Prisen  

Fire storslåede betonstøbte byggerier er nomineret til In-situ Prisen 2019. Blandt årets nominerede er Trekroner Kirke i Roskilde, Hovedstadens største anlægsbyggeri siden Christian den IV, HauCons kontorbygning i Lystrup ved Aarhus samt Hammerhus Besøgscenter på Bornholm.

29.01.2019
Arkitekter slår de første streger til nyt kunstcenter i Aalborg  

Spritfabrikken i Aalborg bliver forvandlet til et nyt bykvarter med fokus på kunst og kultur. Fem rådgiverteams er nu udpeget til at levere konkurrencebud på et nyt kunstcenter i det gamle industrimiljø. Den fredede værkstedsbygning og kedelhal skal transformeres til et moderne Artcenter, hvor det spektakulære kunstværk Cloud City af den argentinske kunstner Tomás Saraceno allerede er planlagt.

21.01.2019
Ny arkitekturpris sætter fokus på bæredygtighed  

Prix Bloxhub Interactive er udviklet af danske Interactive Spaces Urban Studio ved Alexandra Instituttet, Bloxhub og Ars Electronica fra Østrig. Arkitektkonkurrencen tager udgangspunkt i FN's verdensmål 11, som handler om at gøre byer mere inkluderende, sikre, robuste og bæredygtige blandt andet gennem samarbejde og integrerede løsninger.

17.01.2019
BIG, Effekt og Arkitema og professor Christoffer Harlang kan vinde Mies van der Rohe-prisen  

Feltet af nominerede til Mies van der Rohe-prisen er skåret ned fra 383 til 40 kandidater. Tre danske projekter er fortsat i spil til prisen. Det drejer sig om Lego House af BIG, Streetmekka i Viborg af Effekt Architects og Hammershus Besøgscenter af Arkitema i samarbejde med professor Christoffer Harlang.

17.12.2018
Arkitektkonkurrencen til besøgscentret for UNESCO Verdensarv Stevns Klint er skudt igang  

Dorte Mandrup Arkitekter, Entasis, Henning Larsen Architects og Praksis Arkitekter har fået udleveret konkurrenceprogrammet for besøgscentret i Boesdal Kalkbrud og skal nu komme med deres bud. Besøgscentres ventes færdigt i slutningen af 2021.

13.12.2018
Dorte Mandrup udnævnt som juryformand for Europas vigtigste arkitekturpris  

Når den prestigefyldte Mies van der Rohe-pris skal uddeles under EU Mies Award Day den 7. maj 2019, bliver det med en dansker i front. Den danske arkitekt Dorte Mandrup er blevet udnævnt til juryformand - en international anerkendelse af de helt store.

29.11.2018
COWI indgår aftale om at købe Arkitema Architects  

COWI har indgået en aftale om at købe Danmarks største arkitektvirksomhed for et trecifret millionbeløb. 

23.11.2018
Hammershus Besøgscenter nomineret til Mies Award 2019  

Hammershus Besøgscenter på Bornholm er tegnet af Arkitema Architects i samarbejde med professor Christoffer Harlang og indviet d. 22. marts i år. Nu er projektet så blevet indstillet og nomineret til EU’s arkitekturpris ”European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2019”.