Arkitekturpolitik

Arkitekturpolitikken

Natalie Mossin i Altinget: Kære Ole Birk Olesen - arkitekturpolitik er ikke smagsdommeri

DEBAT: Arkitekturen skal behandles som al anden form for politik, mener Natalie Mossin, formand for Arkitektforeningen. Hun beder Ole Birk Olesen (LA) om at tage ansvar for området som den centrale aktør, han er.

Af Natalie Mossin, formand.
Debatindlæg i Altinget.

Billige boliger og enhjørninger minder om hinanden

Af Jesper Pagh
Direktør, Arkitektforeningen.

Bortset fra samtalepartneren minder billige boliger og enhjørninger forbløffende meget om hinanden.

Begge findes tilsyneladende kun i drømme, og selvom der ikke findes noget, man hellere vil end at klappe én i virkeligheden, er det svært at fastholde drømmebilledet og overføre det til den virkelige verden.

Gode aspekter i Energikommissionens anbefalinger, men behov for handling

Energikommissionen har netop præsenteret sine anbefalinger til regeringen, der efter sommeren ventes at komme med sit oplæg til energi- og klimapolitikken for 2020-2030. Formand for kommissionen, Niels B. Christiansen, administrerende direktør i Danfoss gav på et pressemøde sit indspark til de energipolitiske mål for 2030 og det langsigtede mål i 2050.

Annette Blegvad, Vicedirektør, Arkitektforeningen

Kvalitet koster, men det er alle pengene værd

Det bør være pengene værd at fokusere på at bygge godt frem for at bygge billigt – at betragte kvalitet som en investering, der i det lange løb betaler sig bedre end at bygge billigt her og nu.

Jesper Pagh, direktør i Arkitektforeningen.

Kvalitet koster.

Haderslev Kommune sætter arkitekturen i fokus

Haderslev Byråd vedtog tirsdag den 26. januar 2016 kommunens første arkitekturstrategi. Målet er at sætte fokus på kvaliteten af de fysiske omgivelser, som et vigtigt element i at udvikle en attraktiv og konkurrencedygtig kommune. Strategien handler om arkitektur i bred forstand, fra trapper og belægninger over bygninger til parker, veje og landskaber i hele Haderslev Kommune.

Opsamling fra konference om Arkitekturpolitik

Vejle bringer forskning ind i en kommunal hverdag

I Vejle Kommune har man med stor succes tilknyttet en erhversPhd for at kvalificere den kommunale arkitekturpolitik i forstæderne og for at bygge bro til forsningsinsitutionerne.

En arkitekturpolitik skal virke i praksis

”En kommunal arkitekturpolitik går på tværs af fagligheder. Den kan være med til at skabe vækst, sammenhæng og identitet. En kommunal arkitekturpolitik er vigtig, fordi den rækker langt videre end selve arkitekturen”.

Byplanarkitekt Dorthe Walther Brogaard fra konsulentfirmaet Planværkstedet er gennemgående figur på et kursus om udvikling af arkitekturpolitik.

Bred enighed om en grøn boligjob-ordning

En ny undersøgelse, som Arkitektforeningen har gennemført blandt kandidaterne til det kommende folketingsvalg, viser en overvældende opbakning til, at arkitektrådgivning skal inkluderes i håndværkerfradraget.

Gladsaxe har den bedste arkitekturpolitik

Det bliver Gladsaxe Kommune, der løber med første udgave af Kulturministeriets nye arkitekturpris – prisen for landets bedste kommunale arkitekturpolitik. Her bringer vi et interview med byplanchefen om tankerne bag politikken.

Af Tobias Moe Hoffmeyer