Internationalt

Arkitektforeningen deltager i internationale arkitekturfaglige samarbejder. Arkitektforeningen er medlem af Architects' Council of Europe (ACE) og deltager i flere af ACE's arbejdsgrupper om blandt andet uddannelse og forskning, miljøspørgsmål, konkurrencer og udbud.

Arkitektforeningen er også medlem af Union Internationale des Architectes (UIA), som er den internationale arkitektforening UIA. Her er Arkitektforeningen en del af den nordiske sektion inden for UIA sammen med de finske, islandske, norske, færøske og svenske arkitektforeninger.

Læs UIAs "Policy Statements" her.

København vært for World Congress of Architects 2023
Efter et års forberedelse og en intens uge i Seoul, hvor Arkitektforeningen, Wonderful Copenhagen, Rambøll, BIG Architects og den Danske Ambassade i Korea arbejdede målrettet for at sikre stemmer til det danske kandidatur, vandt København værtskabet for UIA World Congress of Architects 2023.

Det er første gang, at konkressen kommer til de nordiske lande. Kongressen er verdens største af sin slags inden for arkitektur, og det skønnes at København vil blive besøgt af 10.000 arkitekter fra hele verden under konkgressen.

Læs mere her.

Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

My Little Architect repræsenteret i UIA arbejdsprogram

My Little Architect er danske repræsentanter i UIAs arbejdsprogram Architecture and Children.

Et af UIAs arbejdsprogrammer er målrettet arkitektur og børn og har et internationalt fokus på, at børn og unge gennem kendskab til arkitekturens verden kvalificeret vil kunne bidrage til udviklingen af deres fysiske omgivelser.

Europæiske arkitekter: Bedre byggekultur bydende nødvendig

Stigende urbanisering og ulighed fører til tab af kvalitet i byggeriet i Europa. Derfor roser den europæiske arkitektforening, ACE, den deklaration om bedre baukultur, som kontinentets kulturministre netop har vedtaget i Davos.

RIBA udsender information til arkitekter, der arbejder på engelsk jord

Som reaktion på Storbritanniens exit fra EU har formanden for The Royal Institute of British Architects, Jane Duncan, udsendt udtalelser om RIBAS ambitioner om også i fremtiden at agere som en global organisation. RIBA har samtidig udarbejdet informationer til medlemmer af RIBA og til arkitekter, der arbejder på engelsk jord om, hvilken betydning Brexit vil kunne få for arkitekters arbejde på tværs af grænserne mellem EU-lande og Storbritannien

Støt dansk bygningskultur på de Vestindiske Øer

Vil jeres tegnestue være med til at støtte bevarelsen af unik, dansk bygningskultur på de tidligere Dansk Vestindiske Øer?

UIA fastholder konference i Paris

I lyset af de tragiske terrorangreb i Paris i weekenden, har den internationale arkitektforening UIA udsendt et officielt brev til deres samarbejdspartnere og medlemmer. Heriblandt Arkitektforeningen

Arkitektur som demokratiseringsproces

Diébedó Francis Keré ved, hvad han taler om. Som en af de eneste arkitekter i hjemlandet Burkina Faso, har han ikke blot tegnet og sat læringsbyggerier i gang i sin hjemstavn – han er også blevet et efterspurgt navn for sin tilgang til at involvere lokalbefolkningen i byggeprocesser. Keré gæstede København i den forløbne uge og Arkitektforeningen fulgte i hælene på ham.

Af Lena McNair

Aravena skal kuratere Venedig-biennalen

Venedig Biennalen finder sted i foråret 2016. Denne gang er det den chilenske arkitekt Alejandro Aravena, der er hovedkurator under temaet Reporting from the front.

Danske arkitekter inspirerer i Kroatien

Tre danske arkitekter skal inspirere kroatiske kolleger på en konference i Den Kroatiske Arkitektforening d. 7. maj.

Del billeder af god arkitektur

Vær med til at booste dansk arkitektur i en europæisk sammenhæng i fællesskab med ACE.

Architects' Council of Europe (ACE) er i gang med at oprette en omfattende database med arkitektoniske værker fra de forskellige medlemslande. I den forbindelse opfordrer de medlemslandene til at dele billeder af god arkitektur.