Almene boliger

Stor succes med renovering af udsatte boligområder

Arkitektforeningen indstiller de almene boliger til Danmarkskanonen

Arkitektforeningen har indstillet de almene boliger til en plads i Kulturministeriets Danmarkskanon, der skal skabe bevidsthed om de historiske og kulturelle samfundsværdier, traditioner og begivenheder, som i særlig grad har formet samfundet og befolkningen i Danmark. Kulturministeren har ladet det være op til offentligheden at stemme om de værdier, der skal optages.

UrbaniaCPH vil ryste boligens grundvold

En bolig i København ser i grundplan stort set ud, som den gjorde for 100 år siden. Det har det kommende urbane bofællesskab UrbaniaCPH planer om at lave godt og grundigt om på.

Anbefalinger tages alvorligt i ny boligaftale

Fredag d. 28. november indgik SR-regeringen og en bred kreds af Folketingets partier; Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF og Det Konservative Folkeparti en ny boligaftale, der prioriterer boligsociale indsatser, strukturelle forandringer og energieffektivisering.

Byggebranchen er klar til en bæredygtig fremtid

Debatindlæg af Annette Blegvad konstitueret direktør Akademisk Arkitektforening og John Sommer salgsdirektør MT Højgaard. Indlægget blev bragt i Jyllands-Posten d. 20.11.2014

Forhandlingerne om boligaftalen er i fuld gang på Christiansborg, og regeringen har allerede understreget, at tryghed skal være bærende for de kommende renoveringer.

Det er vi helt enige i.

Perspektiv på evidensrapport

Almene boligselskaber bør værne om arkitekturen, når de renoverer

SBi har evalueret 10 renoveringer af almene boligbebyggelser, som har fået støtte fra Landsbyggefonden. Evalueringen viser, at boligkvaliteten generelt er forbedret betydeligt i de renoverede bebyggelser, men også at boligselskaberne kunne opnå bedre resultater, hvis de var mere opmærksomme på bebyggelsernes oprindelige arkitektoniske kvaliteter.

Byggeven hjælper med renoveringen

Ny hjemmeside vil klæde beboerrepræsentanter i almene boligafdelinger på til at tackle renoveringssager, så samarbejdet mellem beboere, rådgivere og administration bliver bedre.

Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig: Offentliggørelse

Konkurrencen om fremtidens bæredygtige almene bolig er nu afgjort og vinderne fundet blandt 60 forskellige, velovervejede og nytænkende bud på, hvordan den almene bolig fortsat kan bidrage til den danske boligtradition mange år ud i fremtiden.

Nedrivning og sociale indsatser hjælper i udsatte områder

Det er nødvendigt med strukturelle fysiske forandringer, hvis de socialt udsatte boligområder skal have et løft. Det viser forskningen.

Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen i Altinget By & Bolig d. 22. maj