Arkitekturpolitik i kommunerne

Nu har hver tredje kommune en arkitekturpolitik

Sverige lancerer ambitiøs arkitekturpolitik

I onsdags overrakte Malmøs stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson betænkningen ”Gestaltad Livsmiljö” til den svenske kulturminister Alice Bah Kuhnke. Som navnet antyder, indeholder betænkningen et meget bredt blik på det byggede miljøs betydning for hele samfundets udvikling og hverdagslivets udfoldelse.

Arkitekturpolitikkens grand old man skifter vej

Vejle kommune har fået en ny stadsarkitekt, arkitekt MAA Lisbet Wolters, efter arkitekt MAA Henrik Stjernholm, efter mange år i arkitekturens tjeneste i Vejle kommune, har valgt at blive selvstændig med virksomheden StjernholmArkitektur.

En arkitekturpolitik skal virke i praksis

”En kommunal arkitekturpolitik går på tværs af fagligheder. Den kan være med til at skabe vækst, sammenhæng og identitet. En kommunal arkitekturpolitik er vigtig, fordi den rækker langt videre end selve arkitekturen”.

Byplanarkitekt Dorthe Walther Brogaard fra konsulentfirmaet Planværkstedet er gennemgående figur på et kursus om udvikling af arkitekturpolitik.

Intelligente indkøb giver gevinst i kommuner

Flere kommuner begynder at spare store summer på at købe dyrt ind, fordi det betaler sig i form af billigere drift, skriver Mandag Morgen.

Fremtidens kommunale landskab

Der er allerede godt gang i de lokale debatter frem mod efterårets kommunalvalg den 19. november. Og arkitekturen får meget spalteplads i de lokale og regionale aviser. Byrådskandidater, borgere og arkitekter MAA debatterer livligt, hvordan fremtidens kommunale landskaber skal forme sig.

I Aarhus debatterer de, hvordan fremtidens butikscentre i forstæderne skal se ud. Hvordan får man inddraget borgernes behov og ønsker i sådan en proces?

Arkitektur på dagsordenen op til kommunalvalget

I Arkitektforeningen vil vi sætte fokus på væsentligheden af kommunale arkitekturpolitikker frem til efterårets kommunalvalg. Det er Arkitektforeningens klare holdning, at alle kommuner skal være forpligtiget til at udarbejde en arkitekturpolitik.

Hjælp på vej til offentlige bygherrer

I dag er den offentlige bygherre ikke klædt nok på til byggeprojekter med komplekse udbudsregler og stigende krav.
Derfor er der hjælp på vej.

Arkitektforeningen og Bygherreforeningen udvider nu samarbejdet om kvalitetssikring i arkitektkonkurrencer med blandt andet efteruddannelse, der skal adressere de konkurrenceformer, man bruger i det offentlige, over for behovet i de enkelte projekter.

Sådan styrkes den sjællandske vækst

Gennem grønne forretningsmodeller, anlægsinvesteringer og miljøteknologi skal den sjællandske vækst styrkes.

Regelforenkling i kommunernes lokalplanlægning