Arkitekturpolitik

God arkitektur starter i kommunerne. I Arkitektforeningen arbejder vi for, at politikere og kommuner skal sætte de bedste rammer for arkitektonisk kvalitet i byudviklingen. På denne side finder du anbefalinger, inspiration og redskaber til at sikre din kommune en aktiv arkitekturpolitik.

Nordatlantisk hus i Odense af Cornelius Vöge. Foto: Adam Mørk
Ring for inspiration, råd og vejledning om arkitekturpolitik

Katrine Østergaard Bang

Planfaglig konsulent

+45 30 85 90 14

kb@arkitektforeningen.dk

Alle kommuner har gavn af en arkitekturpolitik. I Arkitektforeningen arbejder vi for, at politikere og kommuner skal udvikle og implementere de bedste strategier for byudvikling og arkitektonisk kvalitet i byggeriet.

Sådan arbejder vi for at styrke arkitekturpolitikken i Danmark

På lokalt niveau: Vi er løbende i dialog med kommunerne for at inspirere og give konkrete redskaber til, hvordan man her kan udvikle en arkitekturpolitik, som sætter fælles retning og styrker kvalitet og bæredygtighed i udviklingen.

På nationalt niveau: Arkitektforeningen er repræsenteret i den ekspertgruppe, der rådgiver Slots- og Kulturstyrelsen om udvikling af en ny national arkitekturpolitik. Find mere info om arbejdet her.

Modtag vores arkitekturpolitiske nyhedsbrev

Vil du holdes opdateret om, hvad der sker på det arkitekturpolitiske område? Så kan du tilmelde dig Arkitektforeningens arkitekturpolitiske nyhedsbrev.

Tilmeld dig her

Ring for inspiration, råd og vejledning om arkitekturpolitik

Katrine Østergaard Bang

Planfaglig konsulent

+45 30 85 90 14

kb@arkitektforeningen.dk

Hvorfor og hvordan arkitekturpolitik?

Find argumenter og vejledning

Find inspiration og gode argumenter og læs den trinvise guide til, hvordan man som kommune skaber, driver og udvikler en arkitekturpolitik.

Netværk for kommunal arkitekturpolitik

Bliv en del af netværket

25 kommuner er repræsenteret i vores arkitekturpolitiske netværk, hvor vi udveksler viden og erfaringer med at udarbejde og implementere arkitekturpolitik.

Foto: Aarhus Kommune, Teknik & Miljø

Arkitektforeningen arbejder for flere stadsarkitekter i kommunerne

Se listen over Danmarks stadsarkitekter

Se dem her

Skræddersyede kurser for kommuner

Kontakt os og hør mere

Gør som Horsens og Helsingør kommuner og få et skræddersyet kursus, der hjælper jer godt i gang med at udvikle en arkitekturpolitik ud fra jeres kommunes særkender.

Kommuner med arkitekturpolitik

Læs mere

Se listen over de af landets kommuner, der allerede har en arkitekturpolitik. Gå på opdagelse i deres politikker og strategier og få inspiration til, hvordan jeres kommune kan arbejde mere målrettet med den arkitektoniske kvalitet i byudviklingen.

Skab lokal stolthed om arkitekturen

Bygningspræmiering

Læs mere
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +