Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Det kræver ikke en affredning at skabe en ny og stærk fremtid for Vikingeskibsmuseet

Arkitekturen er en bærende bestanddel af vores kulturarv, og der er bred faglig enighed om, at Erik Christian Sørensens værk fra 1969 hører til blandt de bedste og tydeligste eksempler på en markant arkitekturstrømning i det tyvende århundrede; brutalismen.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Mogens A. Morgen: “Det er dybt problematisk”

“Affredning er en underminering af fredningsredskabet”

Med affredningen af Vikingeskibshallen i Roskilde risikerer vi at miste et arkitektonisk hovedværk i Danmark. Sådan lyder det fra arkitekt MAA, professor ved Arkitektskolen Aarhus og medlem af Det Særlige Bygningssyn Mogens A. Morgen, der mener, at ministerens beslutning er dybt problematisk for både arkitekturen og det ellers velfungerende danske fredningssystem.

Åbent brev til kulturministeren: kulturhistorisk vandalisme

Åbent brev til kulturminister Mette Bock

Der er for os at se således tale om en politisk affredning, der svækker det i øvrigt velfunderede og væsentlige arbejde, Kulturministeriet løfter for at sikre dansk kulturarv for eftertiden. Det er arkitekturhistorisk misrøgt at dømme denne tids arkitektur ude, og det er kulturhistorisk vandalisme at fjerne tidsperioder fra vores fælles historiske referenceramme.

https://arkitektforeningen.dk/wp-content/uploads/2020/01/Vikingeskib-forside-2.mp4
video/mp4

Foto: Helene Høyer

Debat: Et tempel i rå beton

“Hallen vækker de skrøbelige rester af de gamle skibe til live og søsætter dem igen”

Vikingeskibshallen er et af de mest poetiske og kraftfulde udstillingsrum, som arkitekt MAA og partner i Johansen Skovsted Arkitekter Søren Johansen har stiftet bekendtskab med.

Læs mere

Én af de 100 mest bevaringsværdige betonbyggerier

Vikingeskibshallen på international liste

Vikingeskibshallen er nu officielt på listen over de 100 mest væsentlige og bevaringsværdige betonbyggerier i det 20. århundrede i Europa, som det EU-støttede InnovaConcrete står bag.

Grethe Pontoppidan om værket

Tæt på værket

Grethe Pontoppidan fortæller om kvaliteterne og historien bag Vikingeskibshallen. Og ikke mindst, hvad vi risikerer at miste, hvis den rives ned.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +